Κατά της επέμβασης στη Συρία οι Αμερικανοί

Οι περισσότεροι Αμερικανοί τάσσονται κατά της επέμβασης των ΗΠΑ στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, ακόμα κι εάν οι τακτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν χημικά όπλα, σύμφωνα με διαδικτυακή δημοσκόπηση των Reuters/Ipsosπου διεξήχθη την Τετάρτη.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο ένα 10% των συμμετεχόντων στην έρευνα πιστεύει πως οι ΗΠΑ πρέπει

να εμπλακούν στη σύγκρουση, ενώ το 61% τοποθετήθηκε εναντίον της στρατιωτικής επέμβασης. Οι τασσόμενοι υπέρ της επέμβασης αυξήθηκαν στο 27% όταν ερωτήθηκαν εάν οι ΗΠΑ πρέπει να αναμιχθούν σε περίπτωση που οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν κάνει χρήση χημικών. Ωστόσο, η πλειοψηφία εξακολουθεί να απαντάει αρνητικά (44%).

Ένα επιπλέον πόρισμα της έρευνας είναι ότι πολλοί Αμερικανοί δεν ενημερώνονται για τις εξελίξεις στη Συρία. Μόλις ένα 36% των ερωτηθέντων στην έρευνα είπε ότι έχει ακούσει ή διαβάσει κάτι για τον εμφύλιο πόλεμο εκεί, ένα 8% ανέφερε ότι έχει ακούσει ή διαβάσει πολύ για το θέμα, ενώ το 19% ανέφερε πως έχει ακούσει ή διαβάσει αρκετά.

«Ιδιαίτερα με δεδομένο (το τι συμβαίνει) στο Αφγανιστάν και την 10η επέτειο (της εισβολής) στο Ιράκ, απλώς (οι πολίτες) δεν έχουν όρεξη για στρατιωτικές επεμβάσεις», σχολίασε η Τζούλια Κλαρκ, ερευνήτρια της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ipsos.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει αποφύγει να δώσει εντολή για μια απευθείας επέμβαση των ΗΠΑ, αλλά το περασμένο έτος είχε δηλώσει πως η χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση θα παραβιάσει την «κόκκινη γραμμή» της Ουάσινγκτον. Παρόλο που την Τρίτη ο Ομπάμα είπε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι χρησιμοποιήθηκαν τέτοια όπλα, υπάρχουν πολλά που παραμένουν άγνωστα και , επομένως, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορεί να πράξει περισσότερα από το να χορηγεί βοήθεια στους Σύρους αντάρτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα