Καμίνης: Είναι παιδί του κομματικού σωλήνα – Σακελλαρίδης: Ανύπαρκτο το έργο του

Στον ΑΝΤ1 έγινε το πρώτο debate του Γιώργου Καμίνη με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ενόψει του β` γύρου των εκλογών στο δήμο της Αθήνας.

Ο απερχόμενος δήμαρχος κατηγόρησε τον αντίπαλό του πως παρότι νέος είναι ένας πλήρως κομματικοποιημένος υποψήφιος με ξύλινη γλώσσα, ενώ από τη μεριά του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έκανε λόγο για ανύπαρκτο έργο του κ. Καμίνη στο δήμο.

Από τη συζήτηση, την οποία συντόνισε η Μαρία Χούκλη, δεν έλειψε και η αντιπαράθεση

που έχει ξεσπάσει με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Στη σχετική ερώτηση ο κ. Καμίνης απάντησε: «Είναι οπαδοί της ωμής βίας. Θα πρέπει να απευθυνόμαστε σε όλους τους ψηφοφόρους, αλλά να τους καλούμε να έρχονται στις δικές μας θέσεις. Το θέμα με τη ΧΑ έχει ξεκαθαρίσει πάρα πολύ νωρίς κι εμείς στο δήμο την πολεμήσαμε. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χειροκροτήσει την απόφασή μας για την απαγόρευση των συσσιτίων μίσους».

Ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε έκπληκτος από την τοποθέτηση του δημάρχου: «Πέφτω από τα σύννεφα με τον κ. Καμίνη. Εγκαλούμαστε ότι κλείνουμε το μάτι στη ΧΑ όταν μετά τα αποτελέσματα βγήκα και αναφέρθηκα με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Μια προσπάθεια λάσπης απέναντί μας δείχνει τον πανικό του απέναντι στην αλλαγή που έρχεται.

Απευθυνόμαστε στο 40% που δεν προσήλθε στις κάλπες και να αποφασίσει αν θέλει τα επόμενα 5 χρόνια να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή».

Ο κ. Καμίνης ρωτήθηκε για το αν θεωρεί πως έχει και ο ίδιος ευθύνη που η Χρυσή Αυγή ανέβασε πολύ τα ποσοστά της σε ορισμένες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας και απάντησε: «Αυτές οι γειτονιές είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους για πολλές δεκαετίες. Ο δήμος Αθηναίων τι έπρεπε να κάνει; Να ανακουφίσει τον κόσμο. Στηρίζει αυτή τη στιγμή 4.000 οικογένειες, έχει 5.500 παιδιά σε παιδικούς σταθμούς. Οι γειτονιές αυτές υποβαθμίστηκαν επί πολλά χρόνια. Ήταν κεντρικό μέλημα της εξουσίας να φροντίσει για αυτές».

Για τα ποσοστά του στον πρώτο γύρο, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Μπορέσαμε και πείσαμε τον κόσμο πως έχουμε σχέδιο και όραμα. Αυτό το ποσοστό κατέρριψε τη δημοτική αρχή του κ. Καμίνη».

Ο δήμαρχος ρωτήθηκε στη συνέχεια για τη στήριξη που έδωσε σε αυτόν η Νέα Δημοκρατία: «Ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου τον Νοέμβριο. Είχα στήριξη από κόμματα και χώρους. Δεν ζήτησα τίποτα. Έρχεται η ΝΔ και μου δίνει στήριξη. Άλλο να έρχεται η στήριξη και άλλο να είσαι υποψήφιος κομματικού σωλήνα», είπε «καρφώνοντας» τον κ. Σακελλαρίδη.

«Δεν γίνεται να λέει ο κ. Καμίνης πως εκφράζω το παρελθόν. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να εξασφαλίσουμε στους πολίτες να ζουν σε μια φιλόξενη και αλληλέγγυα πόλη. Να μπορούν να κυκλοφορούν πρωί, μεσημέρι, βράδυ με ασφάλεια στη γειτονιά τους», απάντησε ο κ. Σακελλαρίδης.

Το debate έκλεισε με τους δύο υποψήφιους να μπαίνουν σε ρόλο δημοσιογράφου και να κάνουν από μία ερώτηση ο ένας στον άλλον.

Καμίνης σε Σακελλαρίδη: Να μας εξηγήσετε τις δηλώσεις για τις διαδηλώσεις.

Σακελλαρίδης: Η μόνη θεσμική παρέμβαση που έχει κάνει ο κ. Καμίνης είναι ότι κατέθεσε ένα νομοσχέδιο για να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις των ανθρώπων. Υπάρχει αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν για τα συμφέροντά τους.

Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει σε μικρές συγκεντρώσεις να μη δημιουργείται το κλείσιμο της πόλης και το κομφούζιο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα προβλήματα.

Σακελλαρίδης σε Καμίνη: Για τη δίκη της Hellas Power και της Energa. Γιατί δεν παρευρεθήκατε στη δίκη ώστε να καταδικαστούν για κακούργημα;

Καμίνης: Ετοίμασα και νομοσχέδιο για τους οίκους ανοχής και για τα θέατρα. Δεν μίλησα για απαγόρευση συγκεντρώσεων. Δεν δέχομαι μαθήματα συνταγματικού δικαίου από τον κ. Σακελλαρίδη.

Μίλησα από την αρχή για χυδαιότητα σε ό,τι αφορά τη δίκη της Hellas Power και της Energa γιατί ο δήμος έχει δεσμεύσει τη φορολογική τους ενημερότητα. Η απόκρυψη αυτή είναι χυδαιότητα.

Αυτό ήταν ένα στάδιο προεργασίας. Στην κυρίως διαδικασία θα παραστούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα