Τσίπρας: Δεν σας θέλει ο λαός, τα μνημόνια και μπρος

«Δεν σας θέλει ο λαός, τα μνημόνια και μπρος» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρα, από την προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

«Το δημοψήφισμα για το Μνημόνιο

που δεν έγινε τον Μάη του 2010 θα γίνει τον Μάη του 2014. Και θα μοιάζει με το δημοψήφισμα του 74′ που απάλλαξε την Ελλάδα από τους βασιλιάδες», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν ένα έθνος έχει να διαλέξει ανάμεσα στις αλυσίδες και στην ανατροπή, τότε ναι: Οι εκλογές γίνονται δημοψήφισμα. Δημοψήφισμα για το ποια Ελλάδα θέλουμε», σημείωσε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν Ελλάδα, να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλούμε όλους τους Έλληνες που δεν μπορούν και δεν θέλουν να ζουν κάτω από το ζυγό των μνημονίων και το άχθος της ταπείνωσης. Στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ό,τι κι αν ψήφιζαν μέχρι τώρα, να ψηφίσουν δημοκρατία, αλλαγή, ανατροπή, αξιοπρέπεια. Να ψηφίσουν Ελλάδα. Ρίχνοντας στη κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι περιφρονεί τη νοημοσύνη του λαού. «Ήρθε δυο μέρες πριν τις εκλογές να ξαναπεί ψέματα. Μόνο που όλοι πια ξέρουν ότι το μόνο σχέδιο που έχει ο πρωθυπουργός είναι το μνημόνιο. Διότι μια του ψεύτη δυο του ψεύτη τρεις και η κακή του μέρα». Και συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Τον Ιούνη του 2012, ο κος Σαμαράς, πάλι λίγες μέρες πριν τις εκλογές είπε ότι θα διαπραγματευτεί. Παρουσίασε 16 σημεία διαπραγμάτευσης, ενώ είχε ήδη στο συρτάρι του τη συμφωνία με την υπογραφή του για συνέχεια των μνημονίων. Όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκε. Αλλά συνειδητά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. Και δεν σεβάστηκε τη λαϊκή εντολή. Συνέχισε την ίδια πολιτική με συνεργό του τον Βενιζέλο, ο οποίος είχε υποσχεθεί στους Έλληνες βελτίωση των όρων του μνημονίου.

Δυο ψευτιές και δυο ψεύτες, που τώρα μας πλασάρουν ως αλήθεια, το success story του μνημονίου. Και ζητούν την ψήφο σας με νέες υποσχέσεις».

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας έθεσε εκ νέου τα διλήμματα των ευρωεκλογών: «Με την Ελλάδα ή με τη Μέρκελ; Με τη βαρβαρότητα ή με την ανατροπή της; Με τη δημοκρατία ή με τις Κάννες; Με το χτες ή με το αύριο; Και η απάντηση στα διλήμματα αυτά είναι μια: Με τον ΣΥΡΙΖΑ!».

Keywords
Τυχαία Θέματα