Ήταν απλά καλύτερος

Οι αναλύσεις που έγιναν για το χθεσινό ντέρμπι των αιωνίων στο ΣΕΦ κατέληξαν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα. Κέρδισε η καλύτερη ομάδα (ο Ολυμπιακός δηλαδή), αυτή που παρουσίασε στο παρκέ τις περισσότερες λύσεις και είχε τις κατάλληλες απαντήσεις για κάθε τρικ που επιχείρησε να κάνει ο αντίπαλος.

Έστω και χωρίς τον βασικό τους πλέι μέικερ (Μάντζαρης) που τους αφαιρεί έναν υπερπολύτιμο παίκτη από το ροτέισον της περιφέρειας, οι Πειραιώτες,

παλεύοντας σαν μια γροθιά κατάφεραν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο πλεονέκτημα της έδρας μέχρι τα πλέι οφς. Αυτό δηλαδή για το οποίο παλεύουν στο ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι την άνοιξη. Μέχρι τους τελικούς έχουμε μπόλικο χρόνο μπροστά μας.

Οι «πράσινοι» με παίκτες που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει «ντέρμπι αιωνίων» (Λάσμε., Καπόνο, Μασιούλις, Μπράμος, Ούκιτς, Γκιστ, Μπανκς) τα περίμεναν όλα από τους μπαρουτοκαπνισμένους Διαμαντιδη, Σχορτσιανίτη και Τσαρτσαρή, αλλά και από τον Ξανθόπουλο, ο οποίος επιστρατεύτηκε άρον- άρον πολύ απλά γιατί Ούκιτς και Μπανκς δεν. βλέπονταν. Αν προλαβαίνουν να συνέλθουν είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη.

Εξυπακούεται βέβαια πως ο τελικός της Κυριακής είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, κάτι που πολύ σωστά φρόντισαν να το υπογραμμίσουν Μπαρτζώκας και Πεδουλάκης. Δεν παύει όμως να κρίνεται έναν τίτλο και σε κάθε περίπτωση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Υ. Γ.: Το κλίμα στο ντέρμπι ήταν ίσως το καλύτερο εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Κύριοι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι κατέβηκαν στον πάγκο του Παναθηναϊκού και υποδέχτηκαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με μια θερμή χειραψία. Μακάρι από εδώ και στο εξής όλα να κυλήσουν όπως το βράδυ της Δευτέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα