Προς επίταξη μετά τη νέα 48ωρη απεργία ναυτεργατών

Νέο αδιέξοδο στο θέμα των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία, γεγονός που τους φέρνει σε «κατά μέτωπο» σύγκρουση με την κυβέρνηση, η οποία εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο επίταξης. Αξίζει να σημειωθεί πως η συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε με οριακή πλειοψηφία (8 υπέρ, 7 κατά). Η άλλη πρόταση ήταν

για 24ωρη αναστολή της απεργίας για να πάρουν ανάσα νησιώτες, έμποροι και παραγωγοί.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, είχε επισημάνει ότι σε ενδεχόμενη συνέχιση της απεργίας για τέταρτο 48ωρο η κυβέρνηση θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα κάτι που, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, περιλαμβάνει ακόμα και το ενδεχόμενο επιστράτευσης.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η απεργία», ανέφερε ο κ.Μουσουρούλης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, λίγες ώρες μετά από τη συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους της ΠΝΟ. «Το πακέτο που προσφέρουμε είναι συνεκτικό και αναμένουμε να λυθεί η απεργία», σημείωσε ο υπουργός και τόνισε ότι εξαντλήθηκε κάθε δυνατότητα.

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνάντησης ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι το υπουργείο δεσμεύτηκε για πέντε κινήσεις που ικανοποιούν μέρος των αιτημάτων των ναυτικών. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα οφειλόμενα στους ναυτικούς στην ακτοπλοΐα θα καταβληθούν σε δύο δόσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα, απευθείας από τις πιστώτριες των ακτοπλοϊκών εταιρειών τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα