“Η Ελλάδα δεν έχει άλλη λύση από το να πουλήσει νησιά”

Ο Prashant Agrawal, Ινδός οικονομικός σύμβουλος με έδρα τη Βομβάη, σε άρθρο του τη Δευτέρα υποστηρίζει πως η μόνη ελπίδα για να σωθεί η Ελλάδα είναι να πουλήσει νησιά.

Παρουσιάζοντας την κατάσταση της Ελλάδας ως αδιέξοδη, υπενθυμίζει πως δύο χρόνια πριν δυο μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου πρότειναν στην Ελλάδα την πώληση αρχαιοτήτων ή ακατοίκητων νησιών. Σήμερα, όπως υποστηρίζει,

η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα αν δεν προχωρήσει σε ριζοσπαστικές λύσεις. Και η πρόταση του είναι όχι μόνο να πουλήσει νησιά, αλλά μεγάλα και κατοικημένα νησιά, που έχουν πραγματική αξία, όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Λέσβος.

«Οι Έλληνες ερμηνεύουν την ιδέα του ξεπουλήματος νησιών ως αδιαπραγμάτευτο ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Το βασικό πρόβλημα είναι όμως ότι οι Έλληνες έχουν χρεοκοπήσει. Έχουν δανειστεί πολλά χρήματα τα οποία δεν μπορούν να ξεπληρώσουν. Τουλάχιστον όχι σε αυτή τη γενιά. Εν ολίγοις, δεν έχουν άλλη επιλογή», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο Ινδός οικονομολόγος προτείνει ως αγοραστές τις χώρες του Περσικού Κόλπου, οι οποίες έτσι θα λύσουν το πρόβλημα που προκύπτει από τις τεράστιες ερήμους τους. Στο τέλος του άρθρου προσθέτει: «Ο μόνος τρόπος η Ελλάδα να γλιτώσει από το χρέος της είναι να το ξεπληρώσει. Για τις χώρες του Κόλπου δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση. Για την Ελλάδα δεν υπάρχει άλλη λύση-ακόμα και αν αυτό σημαίνει το αδιανόητο, ακόμα κι αν σημαίνει ξεπούλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα