Επίθεση Ομπάμα κατά Ρεπουμπλικανών για το “μπλόκο” στον Χέιγκελ

Την οργή του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προκάλεσε η… τρικλοποδιά που έβαλαν οι Ρεπουμπλικανοί στον διορισμό του Τσακ Χέιγκελ στο αξίωμα του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, παραπέμποντας την οριστική απόφαση σε νέα συνεδρίαση της Γερουσίας στις 26 Φεβρουαρίου.

“Η προσδοκία και η ελπίδα μου είναι ότι ο Τσακ Χέιγκελ, που αξίζει την ψήφο της Γερουσίας, θα εγκριθεί ως ο νέος Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Είναι ατυχές να παρατηρουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές, σε μια εποχή κατά την οποία έχουμε ακόμη σε εξέλιξη τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Είναι πρωτοφανές”, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα, κατά τη διαδικασία ακρόασης του Τσακ Χέιγκελ στη Γερουσία, οι Ρεπουμπλικανοί οι οποίοι έχουν εξαρχής εναντιωθεί στον διορισμό του, άσκησαν το δικαίωμά τους στο βέτο, και οι Δημοκρατικοί… δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν, καθώς για δυο ψήφους η διαδικασία παραπέμφθηκε σε νέα ψηφοφορία στις 26 Φεβρουαρίου.

Η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στη Γερουσία χρειαζόταν 60 ψήφους για να ξεπεράσει το “μπλόκο” των Ρεπουμπλικανών, κατάφερε ωστόσο τελικά να συγκεντρώνει 58, έναντι 40 κατά.

Keywords
Τυχαία Θέματα