Για “προμελετημένο φόνο” κατηγορείται ο Πιστόριους. Την Τρίτη συνεχίζεται η δίκη (video)

Λίγο μετά τις 09.00 το πρωί έφτασε στο δικαστήριο της Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, όπου θα εκδικαστεί η υπόθεσή της δολοφονίας της μνηστής του Ρίβα Στίνκαμπ, με κατηγορούμενο τον ίδιο, ο Όσκαρ Πιστόριους.

Ο διάσημος παραολυμπιονίκης, που χθες συγκλόνισε τη διεθνή κοινότητα με την είδηση του τραγικού χαμού της συντρόφου του, γνωστού

μοντέλου, αναμένεται να ζητήσει τον καθορισμό χρηματικής εγγύησης προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, κάτι το οποίο θα αρνηθεί η Αστυνομία, ζητώντας να παραμείνει κρατούμενος.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ΜΜΕ της Νότιας Αφρικής, καθώς οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες, ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε τη μνηστή του τέσσερις φορές, από την πόρτα του μπάνιου του σπιτιού.

Η δικαστική έδρα, απήγγειλε και επίσημα στον Όσκαρ Πιστόριους κατηγορία για φόνο πρώτου βαθμού, ενώ ο διάσημος παραολυμπιονίκης δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς.

Ο Εισαγγελέας ανέγνωσε το κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος, και το δικαστήριο διέκοψε μέχρι την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, μετά από σχετικό αίτημα των συνηγόρων του Όσκαρ Πιστόριους, προκειμένου να προετοιμάσουν καλύτερα την υπεράσπιση του πελάτη τους. Ο διάσημος παραολυμπιονίκης πάντως θα παραμείνει προφυλακισμένος.

Παράλληλα, ο δικαστής αποφάσισε να μην μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα