ΔΝΤ: Φεύγει ο Φλάναγκαν ακολουθεί ο Τράα

Σε αρκετές αλλαγές αναμένεται να προχωρήσει το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τα στελέχη που διαχειρίζονται την υπόθεση της Ελλάδας. Το δίδυμο Τόμσεν – Φλάναγκαν θα «σπάσει» με τον επικεφαλής ωστόσο της αντιπροσωπείας του Ταμείου να παραμένει στη θέση του.

Το ελληνικό πρόγραμμα συνεχίζει να αποτελεί στοίχημα για το ΔΝΤ, ως εκ τούτου για λόγους συνέχειας και

συνέπειας, ο Πολ Τόμσεν δεν μπορεί παρά να παραμείνει στη θέση του. Αντιθέτως (και αυτό μάλλον δεν αποτελεί ευχάριστο νέο για… την ελληνική πλευρά), το τελευταίο του πιθανότατα ταξίδι στην Αθήνα ως μέλος της αποστολής του ΔΝΤ πραγματοποιεί ο Νο 2 της αποστολής του Ταμείου Μαρκ Φλάναγκαν.

Το Ταμείο προσανατολίζεται σε ευρύτερες αλλαγές σε ό,τι αφορά τα στελέχη που έχουν αναλάβει τον ελληνικό φάκελο, συμπεριλαμβανομένου και του «σκληρού Ολλανδού» Μπομπ Τράα, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει την παρουσία του στην Ελλάδα το αργότερο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ έχει ήδη λάβει αποφάσεις αναφορικά με τα στελέχη που θα αντικαταστήσουν τους Φλάναγκαν και Τράα. Σημαντικό μάλιστα πόστο θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα στέλεχος με επί χρόνια ευρεία γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και των κοινωνικών επιπτώσεων που έχει επιφέρει το μεσοπρόσθεσμο πρόγραμμα.

Το ίδιο στέλεχος, βέβαια, έχει άριστη γνώση κρίσιμων για το Ταμείο παραμέτρων, όπως η πολιτική κατάσταση της χώρας, αλλά κυρίως ο τρόπος λειτουργίας του ελληνικού τραπεζικού και επιχειρηματικού συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα