Αποχώρησε η Τρόικα με το φόβο των «Αγανακτισμένων»

Μόνο δύο ώρες κράτησε η συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών καθώς φοβήθηκαν τη συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει λίγα μέτρα παραπάνω από το χώρο του υπουργείου οι «Αγανακτισμένοι» και την σχεδόν βέβαιη «πολιόρκηση» και αποκλεισμό τους από τους διαδηλωτές.

Σε όσο χρόνο είχαν στη διάθεσή τους, συζήτησαν για τα «κόκκινα» δάνεια, τις απολύσεις στο Δημόσιο

και τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία όπου για αυτές φάνηκε να υπάρχει μια κάποια σύγκλιση.

Για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και στο Υπουργείο Εργασίας. Συμμετείχαν σε αυτή πολυμελές κλιμάκιο της τρόικας, ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και διοικητές Ταμείων.

Κατά τη συνάντηση σημειώθηκε, βάσει πληροφοριών, «σημαντική πρόοδος» και διαπιστώθηκε «σύγκλιση των απόψεων» σε αρκετά σημεία. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με απώτερο στόχο την επίτευξη τελικής συμφωνίας μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Η ελληνική πλευρά προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ρύθμιση συμβατή με τα διεθνώς ισχύοντα, που να λαμβάνει όμως υπόψη της την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το πρόβλημα ρευστότητας και να δίνει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε αυτήν ο κατά το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός οφειλετών.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των δανειστών, προτείνουν, πάγια ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών έως 18 δόσεις και έκτακτη ρύθμιση, έως 36 δόσεις. Ζητούν επίσης διασφαλίσεις, ότι οι προϋποθέσεις που θα διαμορφωθούν για την ένταξη σε αυτήν θα είναι τέτοιες, ώστε όσοι ενταχθούν να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους καθώς και ότι τα Ταμεία θα εισπράξουν τα χρήματα που έχουν προϋπολογισθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα