(Και) ο “Ευαγγελισμός”… στο πόδι, κατά του Λυκουρέντζου

Ακόμη ένα μέτωπο ανοίγει στον χώρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με τους γιατρούς και τους εργαζομένους του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” να ξεκινούν κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Όπως καταγγέλλουν, από τις 50 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας λειτουργούν οι 40, από τους 24 νοσηλευτές στην Ανάνηψη Καρδιοχειρουργημένων Ασθενών έμειναν μόνο 14, από τους 120 που θα έπρεπε να είναι οι τραυματιοφορείς υπάρχουν 67, ενώ παραμένουν κενές περισσότερες από

150 οργανικές θέσεις μονίμων και ειδικευομένων γιατρών.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν αύριο το πρωί στις 08.00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου ενώ την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας, από τις 08.00 μέχρι τις 11.00.

Όπως υποστηρίζουν τα παραπάνω κενά και οι ελλείψεις προκαλούν σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, κάτι που εκ των πραγμάτων θέτει σε κίνδυνο αθώωες ζωές, όπως συμβαίνει με κάθε λάθος ή παράληψη στον χώρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η “κατάρρευση” του “Ευαγγελισμού” έρχεται να επιδεινώσει την κατάσταση που ήδη επικρατεί στον χώρο του ΕΣΥ, με πολλούς από τους εκπροσώπους των φορέων να στρέφονται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ζητώντας την απομάκρυνση του Ανδρέα Λυκουρέντζου από το υπουργείο Υγείας.

Έχει δει την πρόσθετη σημειολογία ότι ο “Ευαγγελισμός” είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, αποτελώντας ουσιαστικά τη “ναυαρχίδα” του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και σηκώνοντας το μεγαλύτερ βάρος για το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα