Αυξάνεται το ωράριο των καθηγητών τη νέα σχολική χρονιά

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που κατατίθεται εντός της ημέρας στη Βουλή, προβλέπει από το νέο σχολικό έτος, την αύξηση του ωραρίου των καθηγητών γυμνασίων και λυκείων, κατά δύο ώρες εβδομαδιαίως.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», οι ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως για το εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κλάδων της κατηγορίας ΠΕ, θα είναι 23 (από 21 που ισχύει σήμερα) εάν έχουν έως έξι χρόνια υπηρεσίας, 21 ώρες (από 19) αν έχουν από 6-12 χρόνια υπηρεσίας και 20 ώρες (αντί 18) για όσους έχουν πάνω από 12 έτη

υπηρεσίας.

Οι ώρες διδασκαλίας των διευθυντών γυμνασίων, λυκείων και επαγγελματικών σχολών ορίζονται ως εξής: 10 όταν λειτουργούν με 3-5 τμήματα τάξεων, 9 ώρες όταν λειτουργούν με 6-9 τμήματα τάξεων, 7 όταν λειτουργούν με 10-12 τμήματα τάξεων και 5 ώρες όταν λειτουργούν με περισσότερα από 12 τμήματα τάξεων.

Ωστόσο, ακόμη και οι υποδιευθυντές των σχολών αυτών, θα διδάσκουν 16 ώρες την εβδομάδα, ενώ οι υπεύθυνοι εργαστηρίων 20.

Οι εκπαιδευτικοί εργαστηρίων του κλάδου ΤΕ01 θα διδάσκουν 24 ώρες αν έχουν έως 7 έτη υπηρεσίας, 21 εάν έχουν 7 ώς 13 έτη υπηρεσίας και 20 εάν έχουν πάνω από 13 έτη υπηρεσίας.

Στο πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα, προβλέπεται παράλληλα η μείωση στις αποδοχές εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ιδιωτικά σχολεία και οι οποίοι δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους διδακτικό ωράριο, με βάση το προβλεπόμενο ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα