Αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις – Κλείνουν 45 στρατόπεδα

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού η νέα δομή τους αναμένεται να οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών σχηματισμών, σε μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20% προκειμένου να εξοικονομηθούν εφάπαξ ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δομή διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων αναμένεται να μειωθεί κατά 40-45%, ενώ η δομή δυνάμεων θα περιοριστεί κατά 20-25%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν περίπου 45-50 στρατόπεδα.

Ειδικότερα, το Α΄ Σώμα Στρατού αλλά και το Β’ Σώμα Στρατού, είναι από τους
σημαντικότερους σχηματισμούς που θα καταργηθούν. Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β’ Σώμα που θεωρούνταν η δύναμη ταχείας αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού περνά στην 1η Στρατιά.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», κλείνουν τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα (Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι και Ιωάννινα), ενώ στην Πολεμική Αεροπορία περιορίζονται κατά 50% τα συγκροτήματα και κατά 17% οι σχηματισμοί.

«Μαχαίρι» μπαίνει και στις Μοίρες του Πολεμικού Ναυτικού, ωστόσο όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι αλλαγές στην Αεροπορία και το Ναυτικό είναι περιορισμένες, καθώς οι μονάδες δεν είναι τόσες πολλές όσες για το Στρατό Ξηράς.

Η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων έχει την έγκριση και του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, αφού όπως ενημερώθηκε θα εξοικονομηθούν εφάπαξ περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και το ετήσιο όφελος θα είναι υψηλό λόγω της εξοικονόμησης λειτουργικών δαπανών. Υπολογίζεται περί τα 6 εκατομμύρια το χρόνο. Σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται το όφελος από την κατάργηση κατά 20% των θέσεων των ανώτατων αξιωματικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα