UMP: Ο Ολάντ φταίει!

Ύστερα από την πολιτική αναταραχή που έχει προκληθεί στην Γαλλία, λόγω της διαρροής ενός πρόχειρου κειμένου εκ μέρους του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο χαρακτηρίζει την Άνγκελα Μέρκελ «καγκελάριο της λιτότητας» και την κατηγορεί για «εγωιστική αδιαλλαξία» σχετικά με την πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας προσπαθούν να μειώσουν τη ζημιά.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι οι δύο εχθροί του UMP,

ο Jean-FrancoisCopeκαι ο FrancoisFillion, συμφιλιώνονται για λίγο σε μια κοινή δήλωση που σημειώνει την ευθύνη του αρχηγού του κράτους για την «υποβάθμιση των γαλλογερμανικών σχέσεων».

Ο τέως πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του UMPκαταγγέλλουν «το κλίμα γερμανοφοβίας που πετυχαίνει το PSκαι ο συνδυασμός της άκρας αριστεράς», υπαινισσόμενοι τον Jean-LucMelenchon, ο οποίος συμπροεδρεύει στο κόμμα της αριστεράς.

«Από την αρχή της πενταετούς θητείας του, στην σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 29 Ιουνίου το 2012, ο νέος Γάλλος πρόεδρος έχει προβεί σε χειρισμούς προσπαθώντας να απομονώσει την καγκελάριο Μέρκελ. Αυτή η ανάξια συμπεριφορά, καθογηγούμενη από καθαρά κομματικούς προβληματισμούς, έχει καθοδηγήσει την σχέση που έχει πλέον με την Γερμανία. Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό», σημειώνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα