Βοστόνη: Κατηγορεί τον αδελφό του ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ

Στον αδερφό του επιρρίπτει ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ την κύρια ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης, όπως μεταδίδει το CNN.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο 19χρονος δήλωσε στους ερευνητές ότι ο αδελφός του κατηύθυνε τις φονικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας και πως καμιά διεθνής τρομοκρατική οργάνωση δεν πήρε μέρος σ” αυτές.

«Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, τραυματισμένος και κρατούμενος σε ένα νοσοκομείο της Βοστόνης, υποστήριξε πως ο αδελφός του,

ο Ταμερλάν, 26 χρόνων, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη Παρασκευή από την αστυνομία, ήθελε να σταματήσει τις επιθέσεις που δέχεται το ισλάμ», δήλωσε κυβερνητική πηγή, η οποία επιβεβαιώνει ότι οι δύο νεαροί τρομοκράτες έδρασαν αυτόνομα και όχι υπό τη σκέπη κάποια διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ παραδέχθηκε στους ανακριτές πως συμμετείχε στην τοποθέτηση των βομβών.

Ο 19χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με την ποινή του θανάτου αφού χθες απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες για την επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό περισσοτέρων των 200.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, η οποία τιμωρείται με τη θανατική ποινή.

Διαβάστε ακόμη: Ο 19χρονος Τζοχάρ σκότωσε τον αδερφό του

Keywords
Τυχαία Θέματα