Μάλι: «Σύλληψη 10 υπόπτων» για τη δολοφονία των γάλλων δημοσιογράφων

Συνελήφθησαν το Σάββατο 10 ύποπτοι για την δολοφονία των δυο δημοσιογράφων του ραδιοσταθμού Radio France International (RFI), όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η χωροφυλακή της αφρικανικής χώρας, γεγονός όμως που διαψεύδει το Παρίσι, σύμφωνα με το οποίο «συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών».

Όπως έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στην έρευνα, στο Παρίσι, Γάλλοι ανακριτές αναμένεται ν” αναχωρήσουν εντός της Δευτέρας από τη γαλλική πρωτεύουσα για τη Μπαμακό

για να ερευνήσουν σχετικά με την υπόθεση.

Η γαλλική δικαιοσύνη αποφάσισε την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας, η οποία ανατέθηκε στη γαλλική αντικατασκοπεία και στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με πηγή της χωροφυλακής της πόλης Γκάο στο βόρειο Μάλι, «περίπου 10 ύποπτοι έχουν συλληφθεί στην περιοχή Κιντάλ, μετά τη δολοφονία των δυο δημοσιογράφων του RFI, Γκισλέν Ντιπόν και Κλοντ Βερλόν».

Αρχίζουμε να έχουμε στοιχεία τα οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ωστόσο, από το περιβάλλον του γάλλου υπουργού “Αμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν διαψεύσθηκε ότι έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ σύμφωνα με πηγή του περιβάλλοντος του γάλλου υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, «συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών».

Οι σωροί των δύο γάλλων δημοσιογράφων αναμένεται να επαναπατριστούν τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα