ΕΡΤ: Σήμερα η απόφαση του ΣτΕ για το αίτημα προσωρινής διαταγής

Εν αναμονή της αποφάσεως του ΣτΕ βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καθώς σήμερα αναμένεται η απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τις προσφυγές της ΠΟΣΠΕΡΤ και της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ελισάβετ Παπαζώη. Με αυτές τόσο οι εργαζόμενοι τς ΕΡΤ όσο και η πρώην υπουργός

ζητούν να ακυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Συγκεκριμένα, στις 17:00 το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΣτΕ αναμένεται να συναντηθεί με νομικούς εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ και την κ. Παπαζώη, όσο και με εκπροσώπους της κυβερνητικής πλευράς. Αμέσως μετά θα αποφασίσει για το αν θα πρέπει να λειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση ή όχι.

Αυτό που θα εξεταστεί δεν είναι η νομιμότητα ή όχι της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά το αν η μη λειτουργία της ΕΡΤ, συνεπάγεται ανεπανόρθωτη βλάβη για τους εργαζομένους.

Τις επόμενες μέρες, το Δικαστήριο θα εξετάσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητείται να ακυρωθεί και να ανασταλεί η απόφαση του υφυπουργού στον Πρωθουπουργό και του υπουργού Οικονομικών για την κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης «Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ – Α.Ε.)» όπως επισης και την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα