Δ. Παπαδημούλης: «Δεν θέλουμε να αλλάξουν οι βιολιτζήδες αλλά ο σκοπός»

Απαντήσεις και εξηγήσεις για το κάλεσμα της κυβερνητικής πλευράς στη Δημοκρατική Αριστερά έδωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο HOT DOC Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη ο κοινοβουευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Όλη αυτή η κινητικότητα που αναπτύσσεται ώρες μετά την ψηφοφορία

για πρόταση δυσπιστίας αποδεικνύουν ότι η δήλωση Σαμαρά πως η κυβέρνηση βγαίνει ενισχυμένη δεν έχει κανένα υπόβαθρο. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει διαρκή φθορά και για αυτό το λόγο ενεργοποιούνται σενάρια που προσπαθούν να εγκλωβίσουν τα 17 παρών… Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι από την πλευρά της Αγίου Κωνσταντίνου δεν υπήρξε έντονη αντίδραση στις δηλώσεις Γεωργιάδη και Μπακογιάννη που χαρακτήρισαν τα 17 «παρών» εφεδρείες» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης. Επιπλέον o κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε «ρεαλιστική» και «ενδιαφέρουσα» την προσέγγιση Πανούση για το «προξενιό» που επιχείρησε η Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με την οποία «δεν μπορεί να υπάρξει κυβερνώσα Αριστερά χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ».

Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι απέναντι όχι μόνο στην κυβέρνηση και την ποιλιτική της αλλά και στην ιδέα να προκύψει από αυτή τη Βουλή άλλη κυβέρνηση. Δεν μας ενδιαφέρει να αλλάξουν οι βιολιτζήδες αλλά ο σκοπός. Δεν έχει τίποτα διαφορετικό να προσφέρει μία δεύτερη κυβέρνηση Παπαδήμου παρά μόνο την ίδια καταστροφική πολιτική».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά ο κ. Παπαδημούλης παρέπεμψε στην ψήφο εμπιστοσύνης που είχε λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός τον Οκτώβριο του 2011 για να παραιτηθεί λίγες ημέρες αργότερα.

Τέλος ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν πρόκειται να αργήσουν να προκηρυχθούν εκλογές, χαρακτηρίζοντας «σύντομο ανέκδοτο» τα περί κυβέρνησης τετραετίας και εκλογών το 2016. Μάλιστα υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κοντά στην αυτοδυναμία, καθώς εκτιμάται πως τα ποσοστά του είναι αρκετά υψηλότερα από αυτά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Ωστόσο ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στο ενδεχόμενο που πάρει αυτοδυναμία θα επιδιώξει συνεργασίες με δημοκρατικές δυνάμεις οι οποίες θα ενστερνίζονται τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο μνημόνιο. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επανέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του Πάνου Καμμένου, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να υπάρξει κεντρική απόφαση για κοινή κάθοδο υποψηφίων, αλλά θα εξεταστούν κατά τόπους συνεργασίες.

Ακούστε >>>εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα