Ζητείται τρίτος για…

Του trollstoi

Ότι η κυβέρνηση παραπαίει το αντιλαμβάνεται και μικρό παιδί. Ότι αναζητά στηρίγματα στην δεκτική αγκαλιά της Δημοκρατικής Αριστεράς την ώρα που στο εσωτερικό της τελευταίας επικρατεί μία κατάσταση που παραπέμπει σε… σύνδρομο διπολισμού επίσης.

Ν Ντόρα Μπακογιάννη έσκασε την είδηση για να ακολουθήσουν και άλλοι δειλά δειλά. Το κάλεσμα που απηύθυνε στην Αγίου Κωνσταντίνου για να ξαναγίνει «τρίο» ο κυβερνητικός συνασπισμός ήταν αναμενόμενο.

Στο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί ότι οι τριγμοί στο εσωτερικό της κυβέρνησης οξύνονται και προετοιμάζονται για τον… εγκέλαδο. Δεν είναι η Θ. Τζάκρη που υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας, θέτοντας αυτομάτως εαυτόν εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Ενόψει των επερχόμενων μέτρων που μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν «κλειδώσει», το Μαξίμου και ο Αντώνης Σαμαράς προβλέπουν πως το παράδειγμα της βουλευτού Πέλλας θα ακολουθήσουν και άλλοι. Ήδη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Κασσής, Μωραΐτης) αλλά και της ΝΔ έχουν διαμηνύσει ανοιχτά ότι ορισμένα από τα μέτρα δεν θα περάσουν από τη Βουλή. Ο λόγος ανησυχίας της κυβέρνησης είναι ότι το μέχρι πρότινος στημένο σκηνικό έντασης και κόντρας ενδεχομένως να έχει αρχίσει να φεύγει… εκτός ελέγχου. Ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενιαίος φόρος ακινήτων, δραματικές περικοπές στο ασφαλιστικό ύψους πάνω από ένα δισ. Ευρώ, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και ό,τι άλλο κατεβάσουν ορισμένα αρρωστημένα μυαλά θα πρέπει να υπερψηφιστούν από βουλευτές που όχι μόνο δεν τολμούν να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες, αλλά αντιλαμβάνονται ότι διανύουν τις τελευταίες ημέρες τους στην εξουσία.

Μετά την υπερψήφιση της Θ. Τζάκρη στην πρόταση δυσπιστίας και τις αντιπολιτευτικές κορώνες βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού ότι δεν περνάνε τα νέα μέτρα η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει εφεδρείες για να καταφέρει να ξεπεράσει τυχόν νέες «ανταρσίες» ενόψει του ναρκοπεδίου της Βουλής.

Η ΔΗΜΑΡ δεν έκλεισε και τελείως την πόρτα στο ενδεχόμενο επιστροφής της, καθώς διά στόματος Ν. Τσούκαλη τονίστηκε ότι «οι λόγοι αποχώρησης από την κυβέρνηση παραμένουν», αλλά αφέθηκε και το «παραθυράκι» της εθνικής συνεννόησης. Είναι γεγονός ότι η μειοψηφία της Αγίου Κωνσταντίνου, προεξέχοντος του γραμματέα του κόμματος, Σπύρου Λυκούδη, ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την αποχώρηση από ο κυβερνητικό σχήμα. Εξού και οι χθεσινές του δηλώσεις ότι «η ΔΗΜΑΡ πρέπει να αποσαφηνίσει την πολιτική της ταυτότητα και να αποκτήσει πολιτικό στίγμα». Από την άλλη, η μεγάλη μερίδα της Δημοκρατικής Αριστεράς συνεχίζει να μην μπορεί να αποφασίσει αν θα πατά στη βάρκα του μνημονίου ή σε αυτή την ακολουθούμενης πολιτικής. Πάντως με το «παρών» στην κυριακάτικη ψηφοφορία έστειλε ένα μήνυμα ότι δεν θέλει να πέσει η παρούσα κυβέρνηση.

Αφρόδιχτα έχει απλώσει και στις τάξεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων το κυβερνητικό επιτελείο, στοχεύοντας σε βουλευτές του κόμματος που έχουν επιδείξει σημάδια «γειτνίασης», όπως ο Τέρενς Κουίκ που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, μετά την ομιλία του στην πρόταση δυσπιστίας.
Και όλα αυτά, την ώρα που η Αυγή με χθεσινό δημοσίευμά της που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, επικαλούμενη κρυφές δημοσκοπήσεις έκανε λόγο για πολύ μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Ασχέτως αν ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι, ένα είναι το δεδομένο. Στο Μαξίμου κάτι ξέρουν και τρέχουν και δε φτάνουν για να ξαναφέρουν στο πολιτικό προσκήνιο ένα νέο πείραμα Παπαδήμου…

Keywords
Τυχαία Θέματα