Tο ΣΔΟΕ ξεσκονίζει τα οικονομικά του ΛΑ.Ο.Σ

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του Σώματος Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) η οποία αφορά τα οικονομικά του ΛΑ.Ο.Σ και ειδικότερα τη διαχείριση των πόρων του Ινστιτούτου “Ίων Δραγούμης”.

Αυτό προκύπτει από την επίσημη απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη. Η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ ζητούσε

να ενημερωθεί εάν την τελευταία δεκαετία έχει πραγματοποιηθεί διαχειριστικός έλεγχος από το υπουργείο Οικονομικών, στις εκλογικές δαπάνες που δημοσιεύονται στο τεύχος Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Η απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, ανέφερε συγκεκριμένα ότι το ΣΔΟΕ διενεργεί σχετική έρευνα, κατόποιν εισαγγελικής παραγγελίας, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε ότι με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, ο οικονομικός – λογιστικός έλεγχος των πολιτικών κομμάτων δεν αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά της Επιτροπής της Βουλής.

Η Επιτροπή, αναθέτει τη διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή άλλων ελεγκτικών πράξεων σε ορκωτούς ελεγκτές, οι οποίοι εξετάζουν λεπτομερώς τα βιβλία και τα παραστατικά των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών.

Στην ερώτησή της η κα Χρυσοβελώνη επικαλείτο καταγγελίες του πρώην προέδρου του Ινστιτούτου κ. Σαρατσιώτη, σύμφωνα με τις οποίες δεν αποδόθηκαν στο Ινστιτούτο οι εκταμιευθέντες πόροι του Δεκεμβρίου 2012, τους οποίες και εισέπραξε ο ΛΑΟΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα