Πεντάγωνο: Η δοκιμή πυραύλου δεν σχετίζεται με μία επίθεση κατά του Άσαντ

19:26 3/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε σήμερα πάνω από τη Μεσόγειο, στα πλαίσια κοινών Αμερικανο-Ισραηλινών γυμνασίων, ήταν «μία δοκιμή» και «δεν έχει καμία σχέση» με μία πιθανή στρατιωτική δράση των ΗΠΑ κατά της Συρίας, επισήμανε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

«Η δοκιμή αυτή δεν έχει καμία σχέση με την στρατιωτική δράση που εξετάζουν οι ΗΠΑ για
να απαντήσουν στις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία», ανέφερε η ανακοίνωσή του.

«Νωρίς το πρωί, ο αμερικανικό υπουργείο Αμύνης προσέφερε τεχνική συνδρομή κι υποστήριξη στην ισραηλινή αντιπυραυλική υπηρεσία για μία δοκιμαστική βολή ενός πυραύλου Σπάροου πάνω από τη Μεσόγειο», εξήγησε ο Λιτλ.

Η δοκιμή αυτή κατά τον ίδιο ήταν «από μακρού χρόνου» προγραμματισμένη προκειμένου να αξιολογηθεί η ικανότητα του συστήματος Άροου της αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ να εντοπίζει, να παρακολουθεί και να ανταλλάσσει πληροφορίες σχετικά με μία «απειλή κατά του Ισραήλ».

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης, που τις τελευταίες ημέρες έχει αποστείλει αρκετά πολεμικά σκάφη του στη Μεσόγειο για να παρακολουθούν τις προετοιμασίες για ένα κτύπημα κατά των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, είχε ανακοινώσει σήμερα το πρωί πως είχε εντοπίσει δύο βαλλιστικούς πυραύλους στο κεντρικό τμήμα της Μεσογείου. Το αντίστοιχο ισραηλινό υπουργείο έσπευσε να επιβεβαιώσει πως είχε εκτοξεύσει με τη συνεργασία του αμερικανικού στρατού έναν πύραυλο Άνκορ—όπως ονομάζουν τον Σπάροου στην Ιερουσαλήμ.
Keywords
Τυχαία Θέματα