Σε πανεπιστημιακό μετατρέπεται το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας – Επίσκεψη ΑΚΕΛ στο Πανεπιστήμιο

19:26 3/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε πανεπιστημιακό μετατρέπεται σ’ ένα χρόνο το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπως ανέφερε σήμερα ο Κοσμήτορας της νεοσύστατης Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Αντης Αδάμ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ, κατά την οποία διαπιστώθηκε πως αρά τις δυσκολίες, η παρούσα εβδομάδα είναι ιστορική για τα ακαδημαϊκά δεδομένα της Κύπρου καθώς η ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου

δέχθηκε τους πρώτους 35 φοιτητές και παρά τα δύσκολα αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς τη λειτουργία της.

Επίσης, όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. το Πανεπιστήμιο Κύπρου φέτος δέχθηκε 7.000 φοιτητές που αποτελούν αριθμό ρεκόρ,

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Κύπρου το απόγευμα της Τρίτης για να ενημερωθεί για τη λειτουργία της σχολής και να διαβεβαιώσει για τη στήριξη του κόμματος προς το Πανεπιστήμιο γενικά και την ιατρική σχολή ειδικά.

Ο Πρύτανης ανέφερε ότι η χρονιά άρχισε πάρα πολύ καλά, το Πανεπιστήμιο είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένο και τα πάντα γίνονται κατά τον τρόπο που πρέπει.

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι ο προγραμματισμός της ιατρικής σχολής έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προσθέτοντας ότι η ιατρική σχολή προσθέτει πολλά στην αξία και το μέλλον του Πανεπιστημίου Κύπρου

Καλωσορίζοντας τον ΓΓ του ΑΚΕΛ και την αντιπροσωπεία του κόμματος που επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για το κρατικό ακαδημαϊκό ίδρυμα και ειδικά για την ιατρική σχολή, ο Πρύτανης ανέφερε ότι γίνεται ένας συγκροτημένος διάλογος.

Δήλωσε επίσης σίγουρος ότι μέσα από τη συζήτηση θα βγουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα ώστε να καταστεί δυνατή έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς με τους καλύτερους όρους.

Αναφερόμενος στον κοσμήτορα της ιατρικής σχολής Άντη Αδάμ, είπε ότι είναι βέβαιος ότι οδηγεί τη σχολή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στόχος της επίσκεψης της, υπό τον ίδιο αντιπροσωπείας του κόμματος στο Πανεπιστήμιο ήταν η ηγεσία του ΑΚΕΛ να ενημερωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, τον κοσμήτορα της σχολής και τους συνεργάτες της Πρυτανείας για την έναρξη της λειτουργίας της ιατρικής σχολής, ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Υπενθυμίζοντας ότι το ΑΚΕΛ υποστήριξε πολύ θερμά τη δημιουργία και λειτουργία της ιατρικής σχολής και η οποία αφορούσε καθορισθέντα στόχο του προγράμματος διακυβέρνησης του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, υλοποιήθηκε από την Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια και σήμερα αρχίζει τη λειτουργία της με αρκετά καλές προοπτικές παρά τις δυσκολίες, οι οποίες υπάρχουν.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ πρόσθεσε ότι πρόθεση του κόμματος του είναι να συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο και με την ιατρική σχολή, ώστε να συμβάλει στην οργάνωση μιας ιατρικής σχολής, η οποία θα μπορεί να προσελκύει φοιτητές και από το εξωτερικό.

Συμπληρώνοντας ότι η ίδια επιδίωξη ισχύει και για τις υπόλοιπες σχολές του Πανεπιστημίου Κύπρου, είπε ότι «η δική μας επιθυμία είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου να καταξιωθεί σε ψηλό επίπεδο ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί Πανεπιστήμια διεθνούς κύρους».

Ανέφερε περαιτέρω ότι η επίσκεψη έχει σκοπό «να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες και να συμβάλουμε ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να μπορέσει η ιατρική σχολή να λειτουργήσει απρόσκοπτα όπως και το Πανεπιστήμιο γενικότερα για να διαδραματίσουν τον σημαντικό τους ρόλο στην κοινωνία».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε ειδικά στον τομέα της υγείας, παρατηρώντας ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια αναβάθμισης του τομέα υγείας στην Κύπρο.

«Θεωρώ ότι η ίδρυση και λειτουργία της ιατρικής σχολής θα βοηθήσει πάρα πολύ στην αναβάθμιση του τομέα της υγείας στην Κύπρο», είπε ο κ. Κυπριανού και διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό τους.

Ο Κοσμήτορας της ιατρικής σχολής ευχαρίστησε το ΑΚΕΛ και τον πολιτικό κόσμο για τη στήριξη του στην ιατρική σχολή, και τον Πρύτανη και το Πανεπιστήμιο που στήριξαν τη λειτουργία της ιατρικής σχολής, παρατηρώντας ότι δεν είναι και οι πιο εύκολες ώρες για να αρχίσει κάτι μεγάλο όπως αυτή η σχολή.

Σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι αυτή η εβδομάδα είναι ιστορική καθώς η ιατρική σχολή δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές, εξήγησε ότι τα μαθήματα της πρώτης χρονιάς υποστηρίζονται από το Πανεπιστήμιο σε ό,τι αφορά το χώρο και το διδακτικό προσωπικό και θα γίνονται στην Πανεπιστημιούπολη.

Από τη δεύτερη χρονιά η ιατρική θα μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο κτήριο, είπε αναφέροντας ότι πιστεύουμε ότι αυτή η σχολή θα είναι πανέτοιμη σε ένα χρόνο να αρχίσει διδασκαλία δίπλα από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το οποίο θα γίνει Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και ευελπιστούμε ότι θα είναι μια εξαιρετική σχολή, η οποία θα εξυψώνει τις προδιαγραφές της ιατρικής στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα