Βουλή Σκοπίων: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία – Αναζητούνται οι “80”

Ο Ζόραν Ζάεφ κάλεσε, μέσω Facebook, τους βουλευτές να λάβουν τη σωστή απόφαση. «Συνάδελφοι, ας πούμε ΝΑΙ στην προοπτική που ανοίγεται μπροστά μας. Η Ιστορία μνημονεύει τις σωστές αποφάσεις» έγραψε στον λογαριασμό του, την ίδια στιγμή που –σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ – η κρίσιμη ψηφοφορία θα διεξαχθεί πιθανότατα σήμερα στην Βουλή

της ΠΓΔΜ.

Υπενθυμίζεται ότι χρειάζεται τη συγκατάθεση τουλάχιστον οχτώ βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παρ’ όλα αυτά, το VMRO-DPMNE διεμήνυσε ότι και σήμερα κανείς βουλευτής του δεν πρόκειται να ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης του Ζάεφ για τροποποίηση του Συντάγματος, που οδηγεί στην αλλαγή της ονομασίας της χώρας. Κάλεσε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να δεχθεί την ήττα του και να προχωρήσει σε εκλογές.

Εκτός από τη δύναμη της πειθούς του Σκοπιανού πρωθυπουργού, οι Αμερικάνοι σπεύδουν να συμβάλουν, στέλνοντας τον Αμερικανό βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωασιατικές Υποθέσεις Μάθιου Πάλμερ. Ο Πάλμερ έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει στις 22 Οκτωβρίου στα Σκόπια, με σκοπό να συζητήσει τη στήριξη των ΗΠΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σημασία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ΠΓΔΜ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Τζόζεφ Ντόουλ σε ανάρτηση στο Twitter καλεί την αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ «να είναι εποικοδομητική στη δημοκρατική διαδικασία», υπογραμμίζοντας πως φέρει μεγάλη ευθύνη για την πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα