Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα την συνοχή της Ισπανίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή τις εξελίξεις στην Καταλονία, δήλωσε ότι «η Ευρώπη μπορεί να προχωρήσει μόνο ενωμένη».

Ακόμη, σημείωσε ότι μονομερείς ενέργειες δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα την εδαφική ακεραιότητα και συνοχή της Ισπανίας, αλλά και κάθε πρωτοβουλία αποκατάστασης του δημοκρατικού διαλόγου στο πλαίσιο του ισπανικού συντάγματος.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ιδιαιτέρως σοβαρές χαρακτήρισε χθες τις εξελίξεις στο ζήτημα της Καταλονίας ο τομεάρχης Εξωτερικών

της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η σημασία τους υπερβαίνει τα σύνορα της Ισπανίας και αποκτά ευρωπαϊκές διαστάσεις», σημείωσε σε δήλωσή του, ενώ διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση «έχει ή δεν έχει άποψη» για τις εξελίξεις.

«Αναγνωρίζει ή καταδικάζει τις μονομερείς αποσχίσεις; Η σιωπή της εκθέτει ήδη τη χώρα», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει από την αρχή τοποθετηθεί με σαφήνεια:

υπέρ της αρχής του αμετάβλητου και της σταθερότητας των συνόρων,υπέρ του σεβασμού της εσωτερικής συνταγματικής και έννομης τάξης στην Ισπανία,υπέρ της επίλυσης της κρίσης με ειλικρινή διάλογο καθώς η βία δεν δίνει λύσεις καικατά των μονομερών αποσχηστικών ενεργειών.

«Ο σεβασμός της συνταγματικής τάξης στην Ισπανία δεν είναι μόνο θέση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά σύσσωμης της Ε.Ε. Η κυβέρνηση που παραδόξως σιωπά, οφείλει επιτέλους να τοποθετηθεί», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα