Ξεκινούν από Νοέμβριο οι πλειστηριασμοί για οφειλές άνω των 50.000 ευρώ

Με βάση τις εμπορικές κι όχι τις αντικειμενικές αξίες αναμένεται να βγουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα των οφειλετών του Δημοσίου.

Εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, με βάση την οποία διαμερίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα και κτίρια επιχειρήσεων με χρέη στην εφορία θα εκπλειστηριαστούν με τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής».

Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από πίεση των

δανειστών για επιτάχυνση των διαδικασιών πώλησης «κόκκινων» δανείων και ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από τις τράπεζες. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν για 2.000 οφειλέτες που έχουν και ακίνητη περιουσία και οι οποίοι χρωστούν στην εφορία ποσά άνω των 50.000 ευρώ.

Οι θεσμοί ασκούν ισχυρές πιέσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί. Είναι ενδεικτικό ότι, καθώς αρκετοί σύλλογοι συμβολαιογράφων συνεχίζουν να απέχουν από τους πλειστηριασμούς, το ΔΝΤ ζήτησε να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, με στόχο να επιτρέπεται σε συμβολαιογράφους απ' οποιονδήποτε σύλλογο να διενεργούν πλειστηριασμούς, οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα