ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ψήφος εμπιστοσύνης από διεθνείς επενδυτές – Γιατί προσελκύουν ξένα κεφάλαια

Παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες θα προσπαθήσουν να ενισχυθούν κεφαλαιακά στην ουσία με βάση το δυσμενές σενάριο της ΤτΕ, ώστε να είναι καλυμμένες και από τα επερχόμενα stress tests της ΕΚΤ, διαχειριστές διεθνών θεσμικών χαρτοφυλακίων υποστηρίζουν πως το εγχείρημα μπορεί να πετύχει καθώς το ενδιαφέρων για αύξηση επενδυτικών θέσεων στην Ελλάδα,

τόσο από τα Hedge funds, όσο και από ποιο μακροπρόθεσμου χαρακτήρα επενδυτικά κεφάλαια όπως τα long only funds, προερχόμενα κυρίως από της ΗΠΑ εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένο.

Τα εν λόγω θεσμικά χαρτοφυλάκια, θέλουν να συμμετάσχουν μέσω των τραπεζών στην σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καθώς σε ένα σενάριο οικονομικής ανάκαμψης ο περιορισμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα μπορούσε να προσφέρει ισχυρότερη ανατίμηση κεφαλαίου.

Οι αναλυτές Rahul Shah και Ryan Ayache της Deutsche Bank, εκτίμησαν πως η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών θα βελτιωθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, προβλέποντας μέση ετήσια αύξηση των εσόδων από τόκους κατά 10% και των προμηθειών κατά 13% έως το 2018.

Την ίδια ώρα παρατηρούν πως ρυθμός δημιουργίας νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων επιβραδύνει, ενώ μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες η τάση αναμένεται να αντιστραφεί. Διατηρεί την σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 4,5 ευρώ για την μετοχή της Εθνικής θεωρώντας πως μπορεί να αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα βραχυπρόθεσμα εξαιτίας της τουρκικής θυγατρικής της, Finansbank, όμως απολαμβάνει χαμηλότερο του μέσου όρου κόστος χρηματοδότησης, ενώ εμφανίζει και καλύτερη ποιότητα ενεργητικού σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Original article: ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ψήφος εμπιστοσύνης από διεθνείς επενδυτές – Γιατί προσελκύουν ξένα κεφάλαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα