Εθνική Τράπεζα: “Ψήφος εμπιστοσύνης” από επενδυτές και αναλυτές

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Εθνική Τράπεζα δίνουν επενδυτές και αναλυτές μετά την ανακοίνωση των stress test.

Η μετοχή της Εθνικής έχει ενισχυθεί σε ποσοστό 8,28% στα 3,66 ευρώ. Ακόμη, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι ξεκινά την κάλυψη της Εθνικής και δίνει σύσταση “Buy” στην Εθνική με τιμή-στόχο 4,50 ευρώ.

H DB εκτιμά

ότι η πρόσφατη υποχώρηση της μετοχής προσφέρει αγοραστική ευκαιρία. Η τιμή-στόχος εμπεριέχει προοπτική ανόδου της τάξης του 30% σε σύγκριση με την τρέχουσα τιμή. “Η ΕΤΕ διαθέτει καλύτερη ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου και ρευστότητας σε σχέση με τον ανταγωνισμό ενώ διαθέτει και χαμηλότερο ρίσκο ενσωμάτωσης. Επιπλέον, η τράπεζα είναι ήδη κερδοφόρος”.

“Προβλέπουμε ισχυρή ανάκαμψη των θεμελιωδών του ελληνικού τραπεζικού κλάδου τα επόμενα χρόνια, αντικατοπτρίζοντας τέσσερις βασικούς παράγοντες: 1) τα υψηλότερα περιθώρια, όσο εξομαλύνονται οι συνθήκες στο κόστος χρηματοδότησης, 2) τη βελτίωση της παραγωγής εσόδων, όσο η οικονομική δραστηριότητα ανακάμπτει, 3) την καλύτερη αποτελεσματικότητα κόστους, που αντανακλά τις συνέργειες από τις συγχωνεύσεις και 4) το χαμηλότερο κόστος πιστωτικού κινδύνου, καθώς οι οικονομικές συνθήκες βελτιώνονται”, αναφέρει η Deutsche Bank.

Και η JP Morgan όμως στηρίζει Εθνική και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η ΤτΕ πρόσθεσε ένα ακόμη επιπλέον συντηρητικό στοιχείο, ορίζοντας ότι οι προβλέψεις θα πρέπει στα τέλη του 2016 να καλύπτουν το 95% τουλάχιστον των συνολικών αναμενόμενων ζημιών στη συνολική διάρκεια ζωής (lifetime) του δανειακού χαρτοφυλακίου και το 52% τουλάχιστον των NPLs, ενώ οι αρχικές παραδοχές των stress tests ήταν η κάλυψη του 107% στη συνολική ζωή του χαρτοφυλακίου και το 56% των NPLs.

Original article: Εθνική Τράπεζα: “Ψήφος εμπιστοσύνης” από επενδυτές και αναλυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα