Τράπεζες-Κύπρος: Κανένα απολύτως πρόβλημα με τις καταθέσεις

Ο λαικισμός μερίδας πολιτικών της Κύπρου που δαιμονοποίησε τις τράπεζες για να βγάλουν απο πάνω τους τις τεράστιες ευθύνες αποτυχίας, σε συνδυασμό με συμφέροντα που αντιμάχονται την παρουσία των Ρώσων στην κυπριακή οικονομία, είναι οι δύο παράγοντες που οδήγησαν το τραπεζικό σύστημα σε αυτή την αμφισβήτηση. Βοήθησε σε αυτό και η απουσία αποφασιστικών κινήσεων απο την Κεντρική Τράπεζα.

Ολα όμως έχουν ένα τέλος. Όπως και το παραμυθι, ότι τα ρώσικα κεφάλαια, είναι στο σύνολό τους “προιόν ξεπλύματος”.

Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, ξεκαθάρισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει προτείνει «κούρεμα» για τους ανασφάλιστους καταθέτες κυπριακών τραπεζών, στον απόηχο σχετικού δημοσιεύματος των Financial Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει προταθεί να επιβληθούν ζημίες σε επενδυτές και καταθέτες των κυπριακών τραπεζών για να περιοριστεί το ποσό της διακρατικής βοήθειας που θα χρειαστεί η Λευκωσία.

Η Κύπρου, η Λαϊκή και η Ελληνική, οι 3 μεγάλες κυπριακές τράπεζες, με την ανακεφαλαιοποίηση, θα μπουν σε ένα νέο δρόμο, ισως και σε συνέργειες, αν αυτο κριθεί συμφέρον από τους δανειστές, αλλά και από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα