Eurogroup: Καλά λόγια για Ελλάδα, αλλά η δόση στις 21/2 “αν όλα είναι εντάξει” – Μάρτιο η Κύπρος

Η Ελλάδα είναι σε σωστή τροχιά, τόνισε ο νέος επικεφαλής του Εurogroup, Ολλανδός υπουργός Οικονομικών κ. Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Σημείωσε ότι πληρώθηκε στην Ελλάδα η δόση του Ιανουαρίου και συμπλήρωσε πως ενημερωθήκαμε «ότι η Ελλάδα είναι στον δρόμο της ολοκλήρωσης των

απαιτούμενων για τη δόση του Φεβρουαρίου». Αν όλα είναι «εντάξει» το θέμα της εκταμίευσης της δόσης θα τεθεί στο ερχόμενο Εκοφίν στις 21 Φεβρουαρίου. Αν και υπάρχουν σημάδια αισιοδοξίας, θα πρέπει να παραμείνουμε προσεχτικοί ακόμα.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Οι συζητήσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας συνεχίζονται ωστόσο δεν θα ληφθεί καμία οριστική απόφαση πριν από το Μάρτιο και τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup . Χαρακτήρισε «περίπλοκη» την κρίση στην Κύπρο εξαιτίας του μεγέθους του τραπεζικού τομέα του νησιού – περίπου οκτώ φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ.

Πάντως και ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δήλωσε πως μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο το πακέτο διάσωσης της Κύπρου.

«Αναμένω το πρόγραμμα βοήθειας για την Κύπρο να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Μαρτίου», είπε ο γερμανός αξιωματούχος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt. Μάλιστα προειδοποίησε πως οι γερμανοί πολιτικοί δεν θα πρέπει να επιχειρήσουν να αναβάλουν την απόφαση για την Κύπρο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. «Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για αυτό: αν η Κύπρος δεν λάβει βοήθεια από το εξωτερικό, θα κηρύξει στάση πληρωμών», επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα