ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δεσμευτική προσφορά από τους Ιταλούς

19:24 5/7/2016 - Πηγή: BankWars

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές που επικαλείται το Reuters, οι κρατικοί ιταλικοί σιδηρόδρομοι πρόκειται να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

και την εταιρεία συντήρησης ΕΕΣΤΥ λήγει την Τετάρτη στις 17:00 ώρα Ελλάδας, ενώ μη δεσμευτικές προσφορές για την εταιρεία υπέβαλαν οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι, οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι και η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία ΓEK-Tέρνα τον Απρίλιο.

Οι πηγές του πρακτορείο ανέφεραν πως το πιθανότερο είναι πως οι Ιταλοί θα καταθέσουν προσφορά μέχρι την Τετάρτη, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι το ίδιο θα κάνουν και οι Ρώσοι.

Δεν υπάρχει κινητικότητα από την πλευρά των Ρώσων, δήλωσε μια από τις πηγές, ενώ η ΓEK-Τέρνα δεν συμμετείχε στη διαδικασία due diligence και δεν αναμένεται να καταθέσει προσφορά. «Νομίζω ότι οι Ρώσοι θέλουν τον ΟΛΘ» τόνισε η πηγή.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει επισήμως το ποσό που ελπίζει να αντλήσει από την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO, ωστόσο πηγές κοντά στην διαδικασία το έχουν υπολογίσει κοντά στα 50 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα