Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στην επέτειο του δημοψηφίσματος

16:17 5/7/2016 - Πηγή: BankWars

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή την επέτειο για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και την επικράτηση του ΟΧΙ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «συνειδητό έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού» και δημοψήφισμα «παρωδία».

Ο κ.

Κουμουτσάκος υποστήριξε ακόμη ότι «το κόστος από τα capital controls ανέρχεται έως σήμερα στα 70 δισ. ευρώ», ενώ πρόσθεσε πως, «η ηγεσία της κυβέρνησης όταν προανήγγειλε το δημοψήφισμα γνώριζε πολύ καλά τις συνέπειες».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επανέφερε το αίτημα του κόμματός του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο που προηγήθηκε των capital controls και υπογράμμισε ότι, «στην αναγκαιότητα αυτή συνηγορούν και οι αποκαλύψεις του Αμερικανού οικονομολόγου Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ».

Απαντώντας στα σχόλια του κ. Κουμουτσάκου ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η ΝΔ υποστήριξε με θέρμη το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, δηλαδή “ΝΑΙ” στις 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, στην πλήρη απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις, στην πλήρη άρση προστασίας στην πρώτη κατοικία και εξωφρενικά πλεονάσματα που θα κόστιζαν 20 δισ. στον ελληνικό λαό».

«Κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης, η ΝΔ ζητούσε να “υπογράψουμε ό,τι χαρτί μας δώσουν”, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον ελληνικό λαό. Αυτή ήταν η εγκληματική τους πολιτική που απορρίφθηκε» σχολίασε επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας με νόημα ότι «τα ψέματα, οι εκβιασμοί και τα διαπιστευτήρια στους ακραίους κύκλους των δανειστών δεν ξεχνιούνται από τον ελληνικό λαό. Η ιστορία δεν παραγράφεται και δεν ξαναγράφεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα