Το τελευταίο «αντίο» στον Θόδωρο Μιχόπουλο

Το τελευταίο «αντίο» στον Θόδωρο Μιχόπουλο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ύστερα από ανακοπή καρδιάς, είπαν στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, οι οικείοι του καθώς και ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος.

Φανερά συγκινημένος ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον στενό του συνεργάτη, ενώ στον επικήδειο που εκφώνησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημείωσε:

«Ο ‘Μιχό’ είχε χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Είχε το δικαίωμα να μας κάνει κριτική και να μας τραβάει το αυτί γιατί το ίδιο έκανε και

στον εαυτό του. Πρώτα από όλα ο ‘Μιχό’ ήταν επαγγελματίας, είχε την αναγνώριση των συναδέλφων του. Ήταν άνθρωπος με βαθιά αριστερή συνείδηση και πρακτική.

Μας βοήθησε με τη διαπραγμάτευση όσο δεν μπορώ να σας περιγράψω. Στις δύσκολες στιγμές μας έδινε κουράγιο με το χιούμορ. Στη δημοσιογραφία τον στεναχωρούσε ότι δεν υπάρχουν πια καλές πένες. Πιο πολύ από όλα θα θυμόμαστε τον ‘Μιχό’ ως άνθρωπο, με τις πλαστικές σακούλες γεμάτες εφημερίδες μασώντας ένα κουλούρι, με τη λαιμαργία του. Εύχομαι κουράγιο στην Κατερίνα και τον Παύλο και σε όλους εμάς που δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Πολλοί τον αγαπούσαν, όλοι τον σέβονταν».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Σταύρος Καππάκος στο επικήδειό του ανέφερε:

«Θοδωρή μας αν κ πρέπει να σε αποχαιρετήσω εκ μέρους του δημοσιογραφικού κόσμου δεν μπορώ να μείνω στα τυπικά. Γνωριστήκαμε στο Ρήγα, σαράντα χρόνια πριν. Μας ένωσε η κοινή πορεία στη μεγάλη περιπέτεια της ανανεωτικής Αριστεράς που έμελλε να μας οδηγήσει στη δημοσιογραφία. Ο Θοδωρής ρουφούσε τη ζωή μέχρι το μεδούλι και τη δημοσιογραφία με πάθος και ευαισθησία. Έφυγε όρθιος έχοντας κερδίσει την αναγνώριση των ανθρώπων της δημοσιογραφίας και της πολιτικής. Ο Θοδωρής ήταν ταγμένος στο χρέος. Δεν άνηκε σε τζάκι».

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Υγείας Ανδρ. Ξανθός, ο υπουργός Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκης, ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, η υπουργός Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, η αναπλ. υπουργός Εργασίας Θ. Φωτίου, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, ο αν. υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, ο αν.υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, ο αν. υπουργός Οικονομικών Γ.Χουλιαράκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολ. Γεροβασίλη, ο αν. υπουργός Αμυνας Δ. Βίτσας, ο Ν. Φίλης, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τ. Χριστοδουλοπούλου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ.Βαρεμένος, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τ. Κουίκ .Απ’ τη Νέα Δημοκρατία παρέστησαν ο Ευ. Αντώναρος και ο Κ. Ζούλας.
Keywords
Τυχαία Θέματα