Πολυνομοσχέδιο…μετά κρότου λάμψεως έξω από τη Βουλή

Ένταση, ξύλο και πετροπόλεμοςέξω από τη Βουλή όταν διαδηλωτές που βρίσκοντανεπιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλη των συνδικάτων, έφτασαν στη Βουλή,

διαμαρτυρόμενοι κατά του πολυνομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή.

Μέλη της ΛΑΕ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τα ΜΑΤ να απαντούν με χημικά κια χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ αντιεξουσιαστές έριψαν πέτρες, φωτοβολίδες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησε μεγάλη ένταση και συγκρούσεις διαδηλωτών με τα ΜΑΤ.

Στις 18:00, ξεκίνησε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην Ομόνοια αντίστοιχα, σε δύο διαφορετικές πορείες, ενώ την ίδια ώρα περίπου 300 αντιεξουσιαστές και αναρχικοί είχαν ραντεβού στα Προπύλαια, ξεκινώντας την πορεία τους προς το Σύνταγμα.

Η ένταση ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, μεταξύ μελών της ΛΑΕ και αστυνομικών, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, προκειμένου να ωθήσουν μακριά από το κτήριο της Βουλής τους συγκεντρωμένους. Την ίδια στιγμή, αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες και μία μολότοφ στα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν αμέσως και να γίνει χρήση χημικών από τους αστυνομικούς.

Λίγα λεπτά αργότερα, διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν εκ νέου το κτήριο της Βουλής, με συνέπεια να ξεκινήσει δεύτερος γύρος συγκρούσεων.

Η ένταση συνεχίστηκε και μετά τις 7:30 το απόγευμα, καθώς μικρές ομάδες αντιεξουσιαστών εφορμούσαν εναντίον των αστυνομικών που είχαν φράξει τις εισόδους της Βουλής, πετώντας πέτρες και φωτοβολίδες. Η ομάδα αυτή των 50 ατόμων που πραγματοποιούσαν σποραδικές επιθέσεις, είχε σπάσει μάρμαρα και άλλα υλικά από τους γύρω δρόμους και τα πετούσε εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι με τη σειρά τους τηρούσαν στάση άμυνας, κάνοντας χρήση χημικών όταν οι επιτιθέμενοι πλησιάζουν σε κοντινή απόσταση.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα, οι συγκεντρωμένοι της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και οι αντιεξουσιαστές, αποχώρησαν από το Σύνταγμα, με προορισμό τους τα Προπύλαια. Κατά τη διαδρομή, αντιεξουσιαστές και αναρχικοί κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν στο δρόμο τους, προκαλώντας ζημιές σε πεζοδρόμια, φανάρια και σε δημόσια κτίρια.

Οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στα Προπύλαια διαλύθηκαν λίγο μετά τις 8 και τέταρτο, ενώ αποχώρησαν και τα μέλη του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή, καθώς είχε «περάσει» με 154 ψήφους το πολυνομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα