Το διάγγελμα Πούτιν για την ανταρσία Wagner : Είναι προδοσία – Όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απευθύνεται με διάγγελμά του στον λαό της χώρας του μετά την εξέγερση του Γεβγκένι Πριγκόζιν και της μισθοφορικής ομάδας του, της Wagner.

«Πρόκειται για μια εγκληματική δράση. Είναι ισοδύναμη με ένοπλη ανταρσία. Η Ρωσία θα υπερασπιστεί τον εαυτό της», λέει ο Ρώσος πρόεδρος.

«Αγωνιζόμαστε για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών μας και την εδαφική μας ακεραιότητα». «Οποιαδήποτε εσωτερική διαμάχη

πρέπει να τερματιστεί, στη διάρκεια της επιχείρησης στην Ουκρανία»

«Όσοι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση, θα τιμωρηθούν. Θα βρεθούν ενώπιον του νόμου και του λαού της Ρωσίας»

Ο πρώην συνεργάτης του Πούτιν ζητάει συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον στρατηγό Βαλερί Γκερασίμοφ στη Ροστόφ και προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει προς τη Μόσχα.

Το διάγγελμα του Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε έκκληση για ενότητα και μίλησε για ανθρώπους που «εξαπατήθηκαν και σύρθηκαν σε μια εγκληματική περιπέτεια», αναφερόμενος στους μαχητές της Wagner χωρίς, όμως, να τους κατονομάσει.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τις ενέργειες του Γεβγκένι Πριγκόζιν ως “αντιτρομοκρατική επιχείρηση” και δήλωσε ότι “όλα τώρα αρχίζουν στη Ρωσία”.

“Η διάσπαση μεταξύ των ελίτ είναι πάρα πολύ εμφανής. Το να συμφωνούμε και να προσποιούμαστε ότι όλα έχουν διευθετηθεί δεν θα λειτουργήσει”, έγραψε στο Twitter ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ.

“Κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να χάσει: είτε ο Πριγκόζιν… είτε ο αντι-Πριγκόζιν”, πρόσθεσε. “Όλα μόλις αρχίζουν στη Ρωσία”.

Ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι

Ο ρώσος αντιπολιτευόμενος εξόριστος επιχειρηματίας Μιχαήλ Χοντορκόφσκι κάλεσε να υποστηριχθεί ο επικεφαλής της Βάγκνερ προκειμένου να πολεμήσει το καθεστώς του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ναι, κι ο διάβολος ο ίδιος πρέπει να βοηθήσει εάν αποφασίσει να εναντιωθεί σε αυτό το καθεστώς! (…) Αν αυτός ο γκάγκστερ [ο κ. Πριγκόζιν] θέλει να επιτεθεί στον άλλον [τον κ. Πούτιν], δεν είναι ώρα να μορφάσουμε, πρέπει να βοηθήσουμε», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο κ. Χοντορκόφσκι.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο Πριγκόζιν διαβεβαίωσε επίσης σήμερα πως βρίσκεται στο αρχηγείο του ρωσικού στρατού στην πόλη Ροστόφ –κέντρο κλειδί στη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας– και ότι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ιδίως αεροδρόμιο, βρίσκονται στα χέρια των ανδρών του.

«Βρισκόμαστε στο αρχηγείο, είναι 07:30 το πρωί» [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], ανέφερε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα Telegram. «Στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ροστόφ βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου», πρόσθεσε, ενώ διακρίνονταν ένστολοι πίσω του καθώς βάδιζαν.

Απαίτησε να πάνε εκεί ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και ο Βαλερί Γκεράσιμοφ, κορυφαίος ρώσος στρατηγός.

Σε άλλο βίντεο, που μεταφορτώθηκε σε λογαριασμό στο Telegram προσκείμενο στη Βάγκνερ, εικονίζεται καθιστός ανάμεσα σε δυο ρώσους στρατηγούς — ο ένας είναι ο αντιστράτηγος Βλαντίμιρ Αλεξέγιεφ, ο οποίος νωρίτερα είχε προτρέψει τον κ. Πριγκόζιν να πάρει πίσω την απειλή του πως θα εκδιώξει κορυφαία στελέχη της στρατιωτικής ιεραρχίας.

The Wagner PMC Group has announced that they have Captured the Southern Military District Headquarters within the the City of Rostov-on-Don in the Rostov Region of Southwestern Russia. pic.twitter.com/730rL9uetq

— OSINTdefender (@sentdefender) June 24, 2023

Ανταρσία της Wagner και του Πριγκόζιν – Κατέλαβαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ροστόφ – Διάγγελμα Πούτιν

Keywords
Αναζητήσεις
to-diangelma-poutin-einai-prodosia-pisoplato-machairoma--oloi-oi-ypefthynoi-tha-timorithoun.htm
Τυχαία Θέματα