Της…ffshore ο έλεγχος-Ξεκινούν έρευνες στην Κύμη Ευβοίας

Mετά το Κρανίδι, στο στόχαστρο των ελεγκτικών υπηρεσιών του κράτους μπαίνει και η Κύμη Ευβοίας, προκειμένου να ελεγχθεί ο ασυνήθιστα υψηλός αριθμός offshore εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή (συνολικά 24 εταιρείες).

Σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Κώστα Μαρκόπουλου, γνωστοποιείται ότι στο στάδιο της δημοσίευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται υπουργική απόφαση με την οποία ανατίθεται στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών η διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου εισοδήματος και λοιπών φορολογιών, καθώς και του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας ΦΜΑΠ , του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), του φόρου ακίνητης περιουσίας και του ειδικού φόρου επί των ακινήτων, όλων των ανέλεγκτων χρήσεων.

Επίσης, στην παρούσα φάση, συμπληρώνει ο υφυπουργός, πραγματοποιείται έλεγχος των 24 offshore που δραστηριοποιούνται στην Κύμη, και από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε ενημερώσει ο κ. Μαυραγάνης με απαντητικό του έγγραφο για τις offshore στο Κρανίδι, με άλλη υπουργική απόφαση ανετέθη στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, η διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου και λοιπών φορολογιών όλων των ανέλεγκτων χρήσεων 161 offshore εταιρειών, οι υποθέσεις των οποίων παραγράφονται μέχρι 31.12.2012 και είναι ελεγκτικής αρμοδιότητας της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα