ΔΟΛ: Προχωρά σε ΑΜΚ έως 7,5 εκατ. ευρώ

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ έως του ποσού των 7.500.000 ευρώ με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων αποφάσισε η ΓΣ.

Αναλυτικότερα σήμερα συνήλθαν στην Αθήνα, έδρα της Ανωνύμου Εταιρείας με την επωνυμία Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε., οι Μέτοχοι της Εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετά την από 9.11.2012 δημοσιευθείσα Πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με

το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας.

Οι παρόντες πέντε (5) μέτοχοι εκπροσώπησαν συνολικά 8.454.380 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές επί συνόλου 10.375.000 ήτοι ποσοστό 81,488% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και επομένως η Συνέλευση ευρέθη σε απαρτία και συνεδρίασε νομίμως.
Η Γενική Συνέλευση εξέτασε τα θέματα της ημερησίας διατάξεως, που είχαν ως εξής:

1) Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας έως του ποσού των 7.500.000 ευρώ με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων

2) Τροποποίηση του άρθρου 5 («Μετοχικό κεφάλαιο και μετοχές») του Καταστατικού της Εταιρείας.

Η Συνέλευση μετά από συζήτηση και ψηφοφορία σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό ενέκρινε τα κάτωθι:

Επί του πρώτου θέματος:

Επί του πρώτου θέματος της Ημερησίας Διατάξεως, η Γενική Συνέλευση αφού έλαβε υπ’ όψη την σχετική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, συζήτησε και μετά από ειδική ψηφοφορία ενέκρινε με 8.454.380 ψήφους επί συνόλου 8.454.380 παρισταμένων ψήφων (παμψηφεί) την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των επτά εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (7.500.000 €) με καταβολή μετρητών και έκδοση μέχρι 23.343.750 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ ανά μετοχή με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Η εταιρεία προτίθεται να χρησιμοποιήσει το σύνολο των κεφαλαίων που θα αντληθούν ως κεφάλαιο κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα.

Για την ευχερέστερη κάλυψη της αύξησης, η Συνέλευση συναφώς αποφάσισε να δοθεί στους μετόχους που θα ασκήσουν πλήρως το δικαίωμα προτίμησής τους στην ΑΜΚ, δυνατότητα προεγγραφής για την άσκηση τυχόν αδιαθέτων δικαιωμάτων.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να καθορίσει την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της ΑΜΚ, τους επί μέρους όρους των προεγγραφών καθώς και όλα τα διαδικαστικά και λοιπά θέματα που αφορούν την υλοποίηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και τη σχετική επικοινωνία με τις χρηματιστηριακές και λοιπές αρχές.

Κατά την συζήτηση του θέματος και μετά την ψήφισή του, γνωστοποιήθηκε στη Συνέλευση και κατετέθη στο Προεδρείο της έγγραφη δήλωση του μετόχου κ. Σταύρου Π. Ψυχάρη, σύμφωνα με την οποία ο κ. Σταύρος Ψυχάρης προτίθεται να ασκήσει πλήρως το δικαίωμά του στην ΑΜΚ, να διατηρήσει το ποσοστό συμμετοχής του στην εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ΑΜΚ και επί έξι (6) μήνες μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χ.Α., καθώς επίσης και να συμμετάσχει στην ανωτέρω διαδικασία προεγγραφής σύμφωνα μ

Keywords
Τυχαία Θέματα