Τι παιχνίδι παίζει ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ; (Είναι έτοιμος για την …ψυχρολουσία;)

17:43 8/2/2014 - Πηγή: BankWars

Τουλάχιστον περίεργη μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή “παρέμβαση” του επικεφαλής της Eurostat, ο οποίος …έτσι ξαφνικά, αποφάσισε να αμφισβητήσει την αισιοδοξία που υπάρχει στην Ελλάδα για το ύψος του πρωτογενούς πλειοονάσματος. Ο επικεφαλής της Eurostat λοιπόν, Βάλτερ Ραντερμάχερ , σε συνέντευξή του, φθάνει στο σημείο να …τα ρίξει και στον Έλληνα Πρωθυπουργό(!) δηλώνοντας χαρακτηριστικά,

πως “η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία δεν υπολογίζει τους αριθμούς έτσι όπως θα το επιθυμούσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αλλά όπως το προβλέπουν οι νόμοι και τα πρότυπα». Αξιόπιστοι αριθμοί θα υπάρχουν μόνο στα τέλη Μαρτίου, όλα τα άλλα είναι εικασίες, τονίζει σε συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung.

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΕΣΤΩ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ – ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ …ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ; Τι …έπινε και δε μας έδινε η Eurostat το 2004, το 2005, το 2006 …που ενώ η χώρα ήταν στο γκρεμό με απίστευτα ελλείμματα έδινε …πιστοποιητικά δημοσιονομικής προόδου;

Στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας υπό τον τίτλο «Ωραίοι Λογαριασμοί από την Αθήνα» ο Βάλτερ Ραντερμάχερ, χαρακτηρίζει υποθετικές τις δηλώσεις επιτυχίας της ελληνικής κυβέρνησης για την πορεία του προϋπολογισμού του 2013 : «Δεν υπάρχουν ακόμη ανθεκτικοί αριθμοί για το έλλειμμα και το ύψος του χρέους για το 2013», υποστηρίζει, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία ακόμη συλλέγονται και η διαδικασία αυτή διαρκεί ως το τέλος Μαρτίου. «Μέχρι τότε», δηλώνει , όλοι οι άλλοι αριθμοί οι οποίοι ανακοινώνονται είναι καθαρές εικασίες».

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Τι θα δήλωνε ο κ. Βάλτερ Ραντερμάχερ, όταν τα στοιχεία ήταν αρνητικά;

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Τι θα δηλώσει όταν βγουν τόσο θετικά που δεν τα περιμένει ούτε ο Στουρνάρας;

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η EUROSTAT δεν ήταν η ίδια όταν δεχόταν από το 2000 μέχρι το 2009 τις “αλχημείες” και τα “ψεύτικα” όπως η ίδια παραδέχθηκε στοιχεία που της σέρβιραν και που με βάση αυτά έβγαινε η Ελλάδα από την επιτήρηση και πανηγυρίζαμε όλοι, των Γερμανών συμπεριλαμβανομένων; Μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν Έλληνες που τρώνε κουτόχορτο, αλλά υπάρχουν και πολλοί που έχουν …γερό θυμητικό!

Original article: Τι παιχνίδι παίζει ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ; (Είναι έτοιμος για την …ψυχρολουσία;).

Keywords
Τυχαία Θέματα