Θα περάσει η ρύθμιση για τις 100 δόσεις και για τα κόκκινα δάνεια;

[UPD] O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό την Τρίτη, επιβεβαίωσε ότι στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η κυβέρνηση βρίσκονται οι ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις και τα «κόκκινα» δάνεια.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποια από τα μέτρα που περιλαμβάνει η λίστα απορριφθούν από τους εταίρους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Θα περάσει η ρύθμιση για τις 100 δόσεις και για τα κόκκινα δάνεια;

Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

στα χρέη προς το Δημόσιο και τα ταμεία και η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια, είναι ένα σοβραό ερώτημα κατά πόσον μπορούν να περάσουν από τις συμπληγάδες του Eurogroup.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών,αναφέρουν ότι και οι δύο αυτές ρυθμίσεις, όπως νωρίτερα είχε γίνει γνωστό και για τον ΕΝΦΙΑ, απορρίπτονται. Η ρύθμιση των 100 δόσεων πιθανόν να περάσει αλλά μόνο για τους αποδεδειγμένα μη έχοντες, ενώ τα κόκκινα δάνεια, “πάνε για μετά το καλοκαίρι”, δεδομένου ότι θα “θίξουν” τα κεφάλαια των τραπεζών, οι οποίες ως γνωστόν, “ανήκουν” στην ΕΚΤ…

ΟΥΤΕ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ…

«Είναι πολύ δύσκολο να διεκδικείς προνόμια που δεν έχουν άλλα κράτη», τονίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Wirtschafts Woche.

«Αν η Ελλάδα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, τότε θα υπάρξουν έξι ευρωπαϊκά κράτη που έχουν χαμηλότερο κατώτατο μισθό και επιπρόσθετα θα πρέπει να υιοθετήσουν το ελληνικό πρόγραμμα στα κοινοβούλιά τους. […] Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα θα είναι υψηλότερος από την Ισπανία ή τη Σλοβακία», διευκρινίζει ο επικεφαλής της Επιτροπής.

«Τονίζω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρεις από την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία προνόμια τα οποία δεν έχουν οι ίδιες. Αυτές οι χώρες πέρασαν μέσα από την κοιλάδα των δακρύων… Ο πληθυσμός τους δεν θα καταλάβει γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση», πρόσθεσε.

Keywords
Αναζητήσεις
θα περασει το νομοσχεδιο για τα κοκκινα δανεια
Τυχαία Θέματα