Καλό νέο: Η Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων αυξάνει τη χρηματοδότηση σε έργα στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ, ανακοίνωσε ότι επιδίωξη της ΕΤΕπ, είναι να αυξήσει την χρηματοδότηση της σε έργα προς την Ελληνική οικονομία.

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προσβλέπει στην αύξηση της χρηματοδότησης για πρότζεκτ στην Ελλάδα. Ως ένας μακροχρόνιος επενδυτικός οργανισμός για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τράπεζα
δεν χρησιμοποιεί ποσόστωση στα κράτη-μέλη, αλλά εξετάζει και αναλύει τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες βάσει του αριθμού, της φύσης και της ποιότητας έργων που τις λαμβάνει. Συνεπώς, η ΕΤΕπ δεν μπορεί να εκτιμήσει το ακριβές νούμερο της χρηματοδότησης που θα διαθέσει για το κάθε κράτος-μέλος. Δεδομένου αυτού του μοντέλου, η Τράπεζα ψάχνει ενεργά για ευκαιρίες και προτάσεις χρηματοδότησης έργων και προτζεκτ στην Ελλάδα και για ευκαιρίες για αύξηση του ολικού επιπέδου χρηματοδότησης στη χώρα.Η ΕΤΕπ έχει ένα πολύ ισχυρό ιστορικό δανεισμού στην Ελλάδα. Από την έναρξη της κρίσης, η ΕΤΕπ παρείχε χρηματοδότηση συνολικού ύψους άνω των 11 δισ. ευρώ. Σήμερα, το σύνολο ανεξόφλητων δανείων της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα φτάνει τα 16,9 δισ. ευρώ, περίπου το 9,4% του ελληνικού ΑΕΠ. Η ΕΤΕπ παραμένει αποφασισμένη στη χρηματοδότηση έργων στην Ελλάδα».
Keywords
Τυχαία Θέματα