Ταραχή στη Wall Street – Κίνα και Κιμ Γιονγκ Ουν έριξαν τον Dow Jones 251 μονάδες

23:33 6/1/2016 - Πηγή: BankWars

Με μεγάλες απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Wall Street. Η ανησυχητική εδώ και ημέρες πορεία της κινέζικης οικονομίας, τα έκτακτα μέτρα για το γουάν που λήφθηκαν σήμερα αλλά και η (αμφισβητούμενη) δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα, οδήγησαν τους επενδυτές σε μαζικές ρευστοποιήσεις ιδιαίτερα στον κλάδο της ενέργειας.

Σημειωτέον ότι το πετρέλαιο βούλιαξε κάτω από τα 34 δολάρια το βαρέλι.

Ο Dow Jones, έκλεισε με πτώση

1,47% ή 251 μονάδων στις 16.906 μονάδες (κάτω από τις 17.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο) , ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,31% στις 1.990 μονάδες και κατά 1,14% ο δείκτης Nasdaq στις 4.835 μονάδες.

ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ FED

Οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν μεν ομόφωνα για την αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, καθώς είχαν καταλήξει στην εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί, αλλά τα πρακτικά της συνεδρίασης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα δείχνουν πως ορισμένα στελέχη εξακολουθούν να ανησυχούν για την πορεία του πληθωρισμού που επιμένει να μην πλησιάζει καν τον στόχο του 2% που έχει τεθεί. Σημειώνεται πως ο πληθωρισμός βρίσκεται κάτω από τον στόχο της Fed τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι τραπεζίτες της Fed αναμένουν τέσσερις αυξήσεις των 25 μονάδων βάσης το 2016, όμως τα πρακτικά ξεκαθάρισαν ότι ορισμένοι αξιωματούχοι θα είναι επιφυλακτικοί για αυξήσεις, στην περίπτωση που δεν κινηθεί ανοδικά ο πληθωρισμός.

«Τα μέλη εξέφρασαν την πρόθεσή τους να παρακολουθήσουν προσεκτικά την πραγματική και προσδοκόμενη πρόοδο προς τον στόχο πληθωρισμού που έχει θέσει η επιτροπή», σημειώνει η Fed στο έγγραφο των πρακτικών.

Ο Dow Jones, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed έφθασε να χάνει έως και 325 μονάδες!

Keywords
Τυχαία Θέματα