“Παζάρι” στο Μαξίμου για τις εισφορές – Συμφωνούν με αύξηση 1% οι εργοδότες

15:49 6/1/2016 - Πηγή: BankWars

Πολύωρο ήταν το παζάρι στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων, αναφορικά με την πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Οι εργοδότες συμφωνούν σε αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1% (0,50% εργοδότες. 0,50% ασφαλισμένοι), έναντι 1,5% που προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου.

«Ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για λελογισμένη αύξηση εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μη μειωθούν οι συντάξεις»,

έγραψε στο twitter η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Α. Τσίπρας: Κοινωνική ευθύνη να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος

Έχουμε κοινωνική ευθύνη να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και το χρωστάμε στις επόμενες γενιές, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων στο πλαίσιο του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.

«Έχουμε ευθύνη και η κυβέρνηση και οι φορείς της παραγωγικής δραστηριότητας του τόπου να βρούμε τις βέλτιστες εκείνες επιλογές που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που το χρωστάμε στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από σημαντικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν στο άνοιγμα της συζήτησης για την απομείωση του χρέους, στην κατεύθυνση προς την έξοδο από την κρίση.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Τις ηγεσίες ΣΕΒ, ΓΣΕΒEΕ, ΣΕΤΕ και ΕΣΕΕ θα δεχθεί σήμερα (07/01) στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσει τις προτάσεις των εργοδοτικών φορέων για το ασφαλιστικό και, πρωτίστως, τη συναίνεσή τους για την αύξηση των εισφορών.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να προτείνει και αντισταθμιστικά μέτρα για την αύξηση των εισφορών, σε μια περίπτωση συμφωνίας με τους φορείς των εργοδοτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συνεχίσει, το επόμενο διάστημα, τις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα