Τα ξένα κεφάλαια είπαν “ναι” στην ιδιωτικοποίηση ALPHA και Πειραιώς

Ψήφος εμπιστοσύνης στις διοικήσεις των τραπεζών ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ALPHA BANK και ψήφος αποδοχής στα stress tests της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν η συγκέντρωση των 2,95 δισεκατομμυρίων από τις δύο τράπεζες.
Να σημειωθεί ότι οι προσφορές

που υποβλήθηκαν έφθασαν τα 5 δισεκ. ευρώ.

Η ALPHA BANK

Στα 0,65 ευρώ είναι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της Alpha σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας που πιστοποιεί και την απόλυτη επιτυχία με την υπερκάλυψη της έκδοσης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Στα πλαίσια της ήδη ανακοινωθείσας πλήρως εγγυημένης προσφοράς νέων κοινών μετοχών εκδόσεως της Alpha Bank Α.Ε. (η “Τράπεζα”), που η τελευταία προτίθεται (μετά κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως) να διαθέσει, συνολικού ύψους αντλουμένων κεφαλαίων 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, γνωστοποιείται ότι, σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, προέκυψε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον προς απόκτηση 1.846.153.846 νέων μετοχών στην τιμή των 0,65 ευρώ ανά μετοχή. Η προσφορά των μετοχών έγινε προς ειδικούς επενδυτές, εκτός Ελλάδος
Κατ’ ακολουθία, η Τράπεζα προτίθεται να εισηγηθεί στην από 28 Μαρτίου 2014 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων όπως ορίσει την τιμή διαθέσεως των νέων μετοχών σε 0,65 ευρώ και εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης όπως ολοκληρώσει την αύξηση κεφαλαίου δια ιδιωτικής τοποθετήσεως.

Η ολοκλήρωση της προσφοράς τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την έγκριση των Εκτάκτων Συνελεύσεων των κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών, ως επίσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, της Τραπέζης, που άπαντα πρόκειται να συνέλθουν στις 28 Μαρτίου 2014».

Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας Πειραιώς κατά 1,75 δισ. ευρώ υπερκαλύφθηκε από τη ζήτηση των ξένων κεφαλαιούχων. Πλησιάζουν τα 2,5 δισ. οι προσφορές.
Το βιβλίο προσφορών έκλεισε χθες, 25 Μαρτίου στις 19:20.

Σημειώνεται ότι το 10% της ΑΜΚ θα διατεθεί με δημόσια προσφορά και με την τιμή που θα καθοριστεί στους Έλληνες επενδυτές θεσμικούς και μικρομετόχους μετά την γενική συνέλευση στις 28 Μαρτίου.

Στην Πειραιώς το ποσοστό του ΤΧΣ θα υποχωρήσει στο 65% και των ιδιωτών θα ενισχυθεί στο 35%.Η Πειραιώς θα διαθέσει περίπου 1,6 δισεκ. σε διεθνείς επενδυτές και 175 εκατ στους έλληνες μικρομετόχους και θεσμικούς Έλληνες.
Με βάση ενδείξεις, η τιμή της αμκ εκτιμάται μεταξύ 1,75 με 1,77 ευρώ.

Original article: Τα ξένα κεφάλαια είπαν “ναι” στην ιδιωτικοποίηση ALPHA και Πειραιώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα