Τα δύο σενάρια Τσίπρα για εκλογές με… “γραμμένο” τον Καμμένο – “Ευλογεί” η Μέρκελ, περνάνε οι “Πρέσπες”

Δυνατά μπαίνει το εκλογικό 2019 και το μεγάλο ερώτημα πολιτικών αλλά και κυβερνητικών παραγόντων είναι η ημερομηνία των εκλογών. Όσοι δε πίστεψαν πως θα αποβεί σε αυτό καθοριστικός ο ρόλος του υπουργού Άμυνας Π.Καμμένου, πιθανότατα έχουν κάνει λάθος!

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως υπάρχει διπλή πλειοψηφία που αφορά και στην συμφωνία των Πρεσπών και στην ψήφο εμπιστοσύνης, προς την κυβέρνηση, αν υποβάλλει πρόταση μομφής η ΝΔ.

Με

το δεδομένο ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη σκοπιανή Βουλή στα μέσα του Ιανουαρίου, με το δεδομένο πως εκείνες τις ημέρες θα βρεθεί για την “ευλογία” η Α.Μέρκελ στην Αθήνα και με το επίσης δεδομένο ότι αυτή τη φορά ο Π.Καμμένος δεν μπορεί παρά να πει αλήθεια και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση (φεύγει αλλά πρόταση μομφής της ΝΔ δεν ψηφίζει), τα σενάρια είναι δύο:

—Το πρώτο σενάριο λέει ότι η κυβέρνηση να φέρει την συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή πριν τελειώσει ο Ιανουάριος, γράφοντας την αποχώρηση Καμμένου στα…παλιά της υποδήματα. Για τις 14 Ιανουαρίου κάνει λόγο σημερινό πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής Kontra news. Αυτό θα γίνει, υπό την προυπόθεση ότι υπάρχει και θα φανεί μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία με προσχωρήσεις βουλευτών ανεξάρτητων ή από άλλα κόμματα. Τότε και η συμφωνία των Πρεσπών περνάει και τυχόν πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ απορρίπτεται και η νέα πλειοψηφία μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά μέχρι το φθινόπωρο.

—-Το δεύτερο σενάριο λέει ότι η κυβέρνηση φέρνει τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή προς κύρωση τον Μάρτιο. Η συμφωνία ψηφίζεται από 151 τουλάχιστον, ο Π.Καμμένος αποχωρεί με τους ολίγους εναπομείναντες των ΑΝΕΛ που θα τον ακολουθήσουν και ο Α.Τσίπρας ανακοινώνει εκλογές τον Μάιο. Η ΝΔ δεν έχει λόγο να υποβάλλει πρόταση δυσπιστίας, καθώς αφενός μεσολαβεί το Πάσχα και αφετέρου, εκλογές θέλει και θα τις έχει.

Εννοείται, ότι η επιλογή σεναρίου από τον Πρωθυπουργό θα έχει να κάνει και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που θα γίνουν στις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου. Θεωρείται επίσης βέβαιο, ότι εκλογές – εξπρές πριν τον Μάιο δεν θα γίνουν, καθώς τον Ιανουάριο θα έλθουν στην Αθήνα και οι εκπρόσωποι των δανειστών – θεσμοί, για την προγραμματισμένη και απαραίτητη αξιολόγηση…

Όσον αφορά στην τύχη του κ.Καμμένου, μάλλον ουδείς πλέον ενδιαφέρεται. Χθες, βρέθηκε στο στρατιωτικό φυλάκιο της Νυμφαίας, συνεχίζοντας την περιοδεία του σε φυλάκια της Θράκης. Εκεί επανέλαβε τα όσα είχε πει στην Κύπρο, περί παραίτησης για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. «Έτσι επιβάλλει η ιστορία μου και η θέση του υπουργού Άμυνας σε ένα εθνικό θέμα, που δεν μπορώ να δεχτώ μία υποχώρηση στο όνομα της Μακεδονίας».

bankwars.gr

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΥΟ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα