Χριστουγεννιάτικος θρήνος για 92 επιβάτες του ρώσικου αεροπλάνου

upd: Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους Tu-154, στο οποίο επέβαιναν 92 άνθρωποι και το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ σήμερα το πρωί μετά την απογείωσή του, βρέθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα.

«Συντρίμμια του αεροπλάνου Tu-154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το αεροπλάνο πιθανόν συνετρίβη κατά τη διάρκεια της ανόδου του και είναι απίθανο

να υπάρχουν επιζώντες. Δεν ελήφθη κανένα σήμα κινδύνου από το αεροπλάνο, αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος είχε προορισμό την επαρχία Λαττάκεια της Συρίας. To πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο ρωσική πηγή ανέφερε ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 20 λεπτά μετά την απογείωση του στις 5:20 τοπική ώρα.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε κάνοντας ελιγμούς πάνω από τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, πρόσθεσε η πηγή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω τεχνικής βλάβης.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν ρώσοι στρατιώτες και καλλιτέχνες μουσικού συγκροτήματος που πήγαιναν στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τις δυνάμεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Εννέα ρώσοι δημοσιογράφοι επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Μεταξύ των επιβατών ήταν η διάσημη στρατιωτική μπάντα Αλεξάντροφ με μουσικούς μπαλαλάικα και χορωδία 64 ατόμων, 8 στρατιωτικοί, 2 δημόσιοι υπάλληλοι και ένα μέλος ΜΚΟ, η διάσημη για το φιλανθρωπικό της έργο στην Ρωσία «Δρ Λίζα», κατά κόσμον Ελισαβέτα Γκλίνκα.

Η Δρ Λίζα, πολύ αγαπητό πρόσωπο στην Ρωσία για την προσφορά της, ήταν η ιδρύτρια και επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Δίκαιη Βοήθεια».

Η χορωδία Αλεξάντροφ είναι η επίσημη χορωδία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων η οποία ιδρύθηκε τη σοβιετική εποχή. Αποτελεί μέρος του ομώνυμου σχήματος, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον μια μπάντα και ένα συγκρότημα χορευτών.

Το «τάγμα που τραγουδάει», όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, προσφέρει εδώ και δεκαετίες ψυχαγωγία σε στρατιωτικούς αλλά και άλλου είδους ακροατήρια σε κάθε γωνιά της Γης.

Το ρεπερτόριο των ταλαντούχων μελών της αποκλειστικά ανδρικής χορωδίας δεν περιορίζεται μόνο σε στρατιωτικά τραγούδια αλλά καλύπτει σχεδόν όλα τα είδη της μουσικής, από παραδοσιακά τραγούδια και θρησκευτικούς ύμνους μέχρι άριες τις όπερας και ποπ μουσική.

Keywords
Τυχαία Θέματα