Μποναμάς στην Ελλάδα – Ξεπαγώνουν τα μέτρα για το χρέος – Ικανοποίησε η επιστολή Τσακαλώτου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανοίγει ξανά ο δρόμος για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, που είχαν αποφασιστεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στις 5 Δεκεμβρίου.

Οι συνομιλίες με την Ελλάδα για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους θα ξαναρχίσουν, ανέφερε συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του από το Άμστερνταμ, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός

Σταθερότητας (ESM) ξανάρχισε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, συμπλήρωσε.

Όπως επιβεβαίωσε ο Ολλανδός υπουργός, οι θεσμοί έλαβαν την επιστολή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις.

πιστωτές της Ελλάδας συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις μετά τη λήψη της επιστολής από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών με την οποία επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του στο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Είμαι χαρούμενος που ανοίγει ο δρόμος και μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο”, αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα