Συνέντευξη Κ.Μητσοτάκη: Τι είπε στο Mega για εκλογές, πρόσφυγες, τουρισμό και Παπαγγελόπουλο

01:32 9/3/2016 - Πηγή: BankWars

Το κράτος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τον φόβο πως οι εικόνες από την Ειδομένη και το λιμάνι του Πειραιά θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα δηκτικός, όταν τόνισε πως το Μέγαρο Μαξίμου και τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν ιδέα πόσοι είναι οι πρόσφυγες και πόσοι οι μετανάστες ανά την Επικράτεια.

«Είναι ντροπή η κατάσταση της χώρας. Εκτός από τον

στρατό, το προσφυγικό αντιμετωπίζεται από μη κυβερνητικές οργανώσεις», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο MEGA, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από τα πρώτα συμπεράσματα της διαπραγμάτευσης στο προσφυγικό. «Ας κρατάμε μικρό καλάθι», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ενόχλησή του για την ευκολία με την οποία η Ε.Ε. δέχεται τουρκικά αιτήματα, όπως είπε. «Πήραμε τα ελάχιστα από αυτά που περιμέναμε. Βάλαμε χαμηλά τον πήχη και μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός έχει περάσει από κάτω» συνέχισε και επανέλαβε ότι κάθε μέρα που περνάει χάνει την εμπιστοσύνη του στον Πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στα περί σύνδεσης του προσφυγικού με τα ζητήματα του οικονομίας, είπε πως «είναι τραγικό να θέλουμε να ελπίζουμε πως θα πάρουμε σκόντο στις συντάξεις αν κάνουμε τη χώρα ένα απέραντο hotspot».

Απαντώντας ακόμη στις βολές περί ακροδεξιάς ο πρόεδρος της ΝΔ είπε:

“Η κ. Χριστοδουλοπούλου έδωσε δείγματα γραφής τα οποία ήταν καταστροφικα. Εμείς τι λέμε; Βεβαίως αλληλεγγύη αλλά ταυτόχρονα και ασφάλεια, προστασία των συνόρων, διαχωρισμός των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών. Αυτά τα οποία λέει σήμερα ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά. Βλέπετε τίποτα ακροδεξιό γιατί εγώ δεν βλέπω. Κοινή λογική. Αλλά επειδή ο πρωθυπουργός μεταξύ του ανθρωπισμού και της ακροδεξιάς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι υπάρχει και η κοινή λογική επιμένει να διχάζει τον ελληνικό λαό με τέτοιου είδους διλήμματα”.

Δήλωσε, ακόμη, ότι είναι “βαθιά προσβλητικό να ταυτίζεται η ΝΔ με τις χώρες” του Βίζεγκαρντ.

«Στο ερώτημα οικουμενική ή εκλογές απαντώ εκλογές»

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, δεν ζητεί εκλογές, αλλά εάν προέκυπταν θα ήταν καλοδεχούμενες. «Στο ερώτημα οικουμενική ή εκλογές απαντώ εκλογές» ξεκαθάρισε, εξηγώντας ότι, κατά την εκτίμησή του, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον χωρίζει άβυσσος. Αντίθετα, όπως ανέφερε, «με η Φ. Γεννηματά δεν μας χωρίζει άβυσσος, όπως ίσως εκείνη νομίζει».

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για το “πόθεν έσχες” μου»

Σχολιάζοντας αναφορές για το «πόθεν έσχες» του, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και καταλόγισε στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί «μια πολύ κίτρινη προσέγγιση».

Για το ασφαλιστικό

Για το ασφαλιστικό ανέφερε ότι ο κ.Τσίπρας θα υποχρεωθεί να κόψει συντάξεις
Θα διχάσει ο Τσίπρας για το ασφαλιστικό μεταξύ πλουσίων και φτωχών και τόνισε ότι είναι λάθος συνταγή.

Οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη -Yπόθεση Παπαγγελόπουλου

Αναφερόμενος στις καταγγελίες της εισαγγελέως Τσατάνη κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο της, ο αρχηγός της ΝΔ τις χαρακτήρισε πρωτοφανείς και τόνισε ότι “θα έρθουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας”.

“Κρίνω τον κ. Παπαγγελόπουλο για τις σημερινές του πράξεις. Δεν με ενδιαφέρει η κομματική του διαδρομή και θα κληθεί να απαντήσει και πρέπει να απαντήσει σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, γιατί αυτές οι κατηγορίες είναι πάρα πολύ βαριές”, είπε ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Αναφερόμενος στην αντικατάσταση του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη από τον βουλευτή του κόμματος Μάκη Βορίδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, διευκρίνισε ότι έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μεϊμαράκη. Όπως είπε, έχει καλές σχέσεις με τους πρώην προέδρους της Ν.Δ. και επικοινωνεί μαζί τους. Καλές χαρακτήρισε και τις σχέσεις του με τους επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, Φώφη Γεννηματά και Σταύρο Θεοδωράκη, αντίστοιχα, ενώ μιλώντας για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, είπε πως είναι «ο λαϊκισμός κοινής λογικής».

Keywords
Τυχαία Θέματα