Συνελήφθησαν χούλιγκαν που είχαν γυναίκα αρχηγό

Στην απόδοση βαρύτατων ποινικών κατηγοριών σε βάρος έξι ατόμων για οπαδική βία προχώρησε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά μάλιστα στη σύλληψη κατηγορουμένων. Η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται και για άλλα πρόσωπα, αφού σε επιθέσεις της ομάδας των χούλιγκαν είχαν συμμετάσχει ακόμα και 40 άτομα!

Όσον αφορά τη γυναίκα που συνελήφθη

πρόκειται για μια 27χρονη η οποία τον Μάρτιο του 2019 είχε δεχτεί επίθεση από οργανωμένους οπαδούς άλλης ομάδας και φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι «το κίνητρο ήταν η ληστεία». Ένα μήνα μετά είχε συλληφθεί καθώς μέσα σε αυτοκίνητο που επέβαινε με πέντε ακόμα άτομα είχαν βρεθεί «υδραυλικός κάβουρας, μικροποσότητα ναρκωτικών, μάσκες, γάντια, σφυριά, λοστοί και ένας σουγιάς».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι από τα στοιχεία της προανακριτικής έρευνας,  αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι μια 27χρονη γυναίκα, η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας.

Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση φέρεται να είχε συσταθεί και να δρούσε από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα και τον Πειραιά και αποτελούνταν από οπαδούς του Παναθηναϊκού. Φέρεται να πραγματοποίησε περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, αλλά και σε καταστήματα και οχήματα.

Κατά την έρευνα των Αρχών, πραγματοποιήθηκε και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου με εντολή εισαγγελέα, ενώ από τις συνομιλίες φέρεται να προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή των έξι κατηγορουμένων, καθώς και ο αρχηγικός ρόλος της 27χρονης.

Συνολικά, δρούσαν σε πολυάριθμες ομάδες, συνήθως 15 έως 40 ατόμων, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο χρησιμοποιούσαν διάφορα όπλα, όπως βόμβες μολότοφ, μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιες ράβδους σε κάθε τους επίθεση. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται στον ανακριτή, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφανθεί για τη περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η μεγάλη αυτή έρευνα της Εισαγγελίας Αθηνών φαίνεται πως βρίσκεται ακόμα στην αρχή. Εκτός από την πλήρη εξιχνίαση της συγκεκριμένης ομάδας χούλιγκαν, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και άλλες επιθέσεις και εγκληματικές ενέργειες από οπαδούς και άλλων ομάδων εκτός του Παναθηναϊκού που αφορά η συγκεκριμένη δικογραφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα