Συνεχίζουν σε πτωτική τροχιά τα ευρωπαϊκή χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με πτώση, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τον αντίκτυπο της κρίσης στη Μέση Ανατολή, καθώς και τα κέρδη και τα οικονομικά στοιχεία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,6% κατά την έναρξη της συνεδρίασης, με τους περισσότερους τομείς να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος. Οι βιομηχανίες και οι κατασκευές ηγήθηκαν των απωλειών, ο καθένας με πτώση 0,9%. Αυτή την ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης σημειώνει αυτή την ώρα πτώση 1,13% στιw 440 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 1,18%, ο γερμανικός DAX -0,68%, ο γαλλικός CAC 40 με πτώση 1,27% , ο

ιταλικός FTSE MIB χάνει 1,41% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με απώλειες 1,19%

Το πτωτικό άνοιγμα αντανακλά  το αρνητικό κλίμα και στις υπόλοιπες διεθνείς αγορές.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν ευρεία πτώση, με τις αγορές της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και του Χονγκ Κονγκ να σημειώνουν απώλειες περίπου 2% η καθεμία. Αυτά ήρθαν μετά από παρόμοιες κινήσεις στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων εκτινάχθηκαν σε υψηλά πολλών ετών, με την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου να ξεπερνά το 4,9% για πρώτη φορά από το 2007.

Οι περιφερειακές αγορές έκλεισαν χαμηλότερα την Τετάρτη, καθώς οι traders αφομοίωσαν χώνευαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ευρωζώνη.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στο 4,3% ετησίως τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις και επιβραδύνοντας αισθητά από την ετήσια αύξηση 5,2% του Αυγούστου. Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 6,7% τον Σεπτέμβριο, ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες και αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Keywords
Αναζητήσεις
synechizoun-se-ptotiki-trochia-ta-evropaiki-chrimatistiria.htm
Τυχαία Θέματα