Διακρίσεις επιχειρήσεων στα Meat Innovation Awards 2023

Επτά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κρέατος διακρίθηκαν στα φετινά βραβεία Meat Innovation Awards 2023. Πρόκειται για ένα θεσμό που διοργανώνει η εταιρεία BOUSSIAS events και φέτος πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά. Η απονομή των διακρίσεων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στο Radisson Blu Park Hotel, όπου παραβρέθηκαν περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι φορέων, πανεπιστημίων, επαγγελματίες κ.λπ. Στόχος του θεσμού

να αναδειχθούν και να επιβραβευτούν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, οι πρωτοποριακές υπηρεσίες, καθώς και οι καινοτόμες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής, της πώλησης κρέατος και των υποπροϊόντων αυτής.

Οι επιχειρήσεις που διακρίθηκαν προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων. Πιο συγκεκριμένα, βραβείο στα Meat Innovation Awards 2023 απέσπασαν οι εταιρείες: BizTEC, G-LOGIC, ELVIDA FOODS, MOTONOMIKOS-KOYTIADELIVERY, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ, Αλέξανδρος & Ιωάννης Τιάκας & ΣΙΑ Ο.Ε. και Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company

Επίσης, οι υποψηφιότητες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο κάθε πυλώνα, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ με την υποψηφιότητα Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής στα προϊόντα κρέατος και η ELVIDA FOODS με την υποψηφιότητα HELLENIC GYROS στην ενότητα Προμηθευτές – Παραγωγοί – Έμποροι.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή του μεγάλου βραβείου της χρονιάς, του Grand Award, όπου η ELVIDA FOODS αναδείχθηκεMeat Company of the Year.

Μιλώντας ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Νικόλαος Σολωμάκος, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στο θεσμό που για δεύτερη συνεχή χρονιά έδωσε τη δυνατότητα να τιμηθούν οι άνθρωποι και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε όλη την αλυσίδα του κρέατος και των προϊόντων του στην Ελλάδα, από μια κριτική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου.

«Η κλιματική αλλαγή, η βιωσιμότητα των συστημάτων παραγωγής τροφίμων, οι ανησυχίες των καταναλωτών και οι νέες νομοθετικές απαιτήσεις θέτουν διαρκώς νέες προκλήσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους σε όλη την διαδρομή από το στάβλο στο πιάτο του καταναλωτή για την παραγωγή θρεπτικών, ποιοτικών αλλά και ασφαλών προϊόντων», τόνισε ο κ. Σολωμάκος και συνέχισε: «Οι υποψηφιότητες στα Meat Innovation Awards 2023 ήταν για μια ακόμη φορά υψηλού επιπέδου και τα βραβεία επιβραβεύουν τις εταιρείες του χώρου που η αναζήτηση της αριστείας αποτελούν ουσιαστικό τους στόχο. Θέλω να συγχαρώ όλους τους νικητές των βραβείων και να τους προτρέψω να συνεχίσουν να αγωνίζονται ακόμα περισσότερο για να ικανοποιούν τους ανθρώπους που επιλέγουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, γιατί τα Meat Innovation Awards 2024 θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικά».

Χαιρετισμό στην τελετή απονομής απηύθυναν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων Ιωάννης Σμαρνάκης, και ο πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βασίλειος Παπατσίρος.

Τιμητικό βραβείο για τη συνεισφορά του στον τομέα έλαβε o καθηγητής Απόστολος Ράντσιος, τ. Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος και τ. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Κτηνιατρικής Εταιρείας.

Στην ίδια εκδήλωση απονεμήθηκαν επίσης τα Dairy Innovation Awards 2023 και τα Frozen Innovation Awards 2023.

To Meat News ήταν χορηγός επικοινωνίας των βραβείων.

Αναλυτικά ο πίνακας των νικητών βρίσκεται ΕΔΩ

Keywords
Αναζητήσεις
diakriseis-epicheiriseon-sta-meat-innovation-awards-2023.htm
Τυχαία Θέματα