Λι Κετσιάνγκ: “Ο Πειραιάς πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη” – Α. Σαμαράς: “Χειροπιαστές προοπτικές για τις επόμενες επενδύσεις”

“ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ”, ΛΕΕΙ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – “ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

Τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και τις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκα το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Κινέζος ομόλογός του Λι Κετσιάνγκ.

Στα χειροπιαστά αποτελέσματα της ελληνοκινεζικής συνεργασίας αναφέρθηκε ο πρωθυπορυγός

Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του.

Απευθυνόμενος στον Κινέζο ηγέτη ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «δημιουργούνται χειροπιαστές προοπτικές για την επόμενη γενιά σημαντικών επενδύσεων».

«Όπως διαπιστώσατε και ο ίδιος οι δυνατότητες μεγαλύτερης ακόμη ανάπτυξης είναι τεράστιες», πρόσθεσε.

Ο κ. Λι Κετσιάνγκ δήλωσε ακόμη μια φορά πως η ελληνοκινεζική συνεργασία παράγει απτά αποτελέσματα τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Θα κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά από τα πιο ανταγωνιστικά του κόσμου. Το λιμάνι μπορεί να γίνει πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη.”

Ο Κινέζος πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Πειραιά σαν το μαργαριτάρι της Μεσογείου.

“Θα εργαστούμε για να αναπτυχθεί όχι μόνο το λιμάνι αλλά και το σιδηροδρομικό δίκτυο από εδώ έως και την κεντρική Ευρώπη”, αποκάλυψε ο Κινέζος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ο Πειραιάς εξοικονομεί από επτά έως 11 ημέρες τον χρόνο που χρειάζονται τα ασιατικά προϊόντα για να βρεθούν στην κεντρική Ευρώπη σε σχέση με τον εναλλακτικό δια του Γιβραλτάρ περίπλου της ηπείρου. “Και αυτό σημαίνει μεγάλη μείωση του κόστους” και ανταγωνιστικότητα, πρόσθεσε.

Νωρίτερα οι δύο ηγέτες επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, καθώς και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι κ. Σαμαράς και Κετσιάνγκ θα απευθύνουν αργότερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, χαιρετισμό στο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Η Ελλάδα πύλη της Κίνας στην Ευρώπη – Λι Κετσιάνγκ: Είμαι φίλος της Ελλάδας

Original article: Λι Κετσιάνγκ: “Ο Πειραιάς πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη” – Α. Σαμαράς: “Χειροπιαστές προοπτικές για τις επόμενες επενδύσεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα